sâmbătă, 5 februarie 2011

Eu ţin cu Vasile!!!

Cum care Vasile?... Nu! Nu e ăla din melodie... Blaga! Vasile Blaga!
Mare frenezie la tv-u' pentru că au loc alegeri în PDL-u. Şi cică vor să-l mătrăşească pe micul preşedinte de partid. Adică, ori premier ori preşedinte de partid. Eu îmi amintesc că în alt partid... PNL - acum câţiva ani (când Călin era încă premier) filosofia era alta: premier nu poate să fie decât preşedintele partidului. Dar... vedeţi voi... diferenţa dintre un partid de dreapta şi unul care s-a aliat cu stânga... e una colosală. LOL!
Siamezii Blaga, Berceanu şi Videan... cel puţin de ultimul (despre Adriean e vorba) ştiu că a declarat că-l susţine pe Blaga. Despre Berceanu... nu ştiu, dar bănuiesc că şi el e pe treabă. Aşa... unde rămăsesem? Ah, da. Ăştia trei îi spun acum lu' Băsescu faptul că ei nu-l mai vor ca şef. Şi îmi argumentează cu ceva atât de străveziu această mică idee.
Oricum are fi... eu vreau să câştige Blaga. De ce? Aşa. Pur şi simplu! Subiectul nu are absolut nicio valoare, te plictiseşte de moarte... dar noi trebuie să mimăm că ne pasă.
Nu e important ce gândeşti tu! Nu e importat ce vrei, ce speri, ce iubeşte, ce crezi... ce-ţi place, ce ceri... ce speri zilnic. Importat e ce-ţi dăm noi. Televiziunea. Privirea ta încărcată de tristeţe ne lasă rece, dezorientării tale îi răspundem cu vorbe de compasiune, iar drept răspuns pentru întrebările tale nevinovate îţi dăm ţopi... şi cuvinte ţoape. De la cei de la care te aştepţi mai puţin. Pentru că noi... ne permitem! Iar în numele audienţei... îţi scrijelim în ochi cu spirale idei, neîntâmplări şi prostie... ca să ai impresia despre tine că eşti mult mai deştept decât eşti de fapt. Ca să intervină automulţumirea. Ca să credem că altfel nu se poate. Că ăştia suntem noi, iar dacă ne ascundem în mulţime s-ar putea să reuşim. Unii aleg să fugă... alţii mizează tot pe o singură carte, după care flacăra li se stinge din privire şi "se maturizează" mâncaţi pe dinăuntru de viermele morţii. Umblă pe solul rece de iarnă sau pe asfaltul încins al verii ca nişte stafii de nisip.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu