marți, 8 februarie 2011

Simbolul pierzanie

Azi a fost o zi splendidă.
În primul rând am aflat că mercurul (argintul viu) nu poate face rău decât dacă-l descântă vrăjitoarele. Că ştiinţa e o porcărie şi că aia cum o chema-o dacă nu rosteşte ea nişte vorbe şi nu pune o găină moartă nu ştiu cum nu se întâmplă nimic! Şi ca să neutralizezi efectul te... era să zic un cuvânt urât... te urinezi pe el de mercur. Asta dacă-l vezi... că dacă e noapte şi calci în el te-ai dus bas. Aşa cum a făcut Borcea. Cum care Borcea? Cristi Borcea! Am auzit eu asta din camera alăturată. Au făcut un "caz elodia" din faptul că tipul s-a intoxicat cu mercur. După ce auzi aceste lucruri brusc viaţa ţi se pare minunată! Nu mai simţi nici durerea datorată unei "operaţii" pe viu... nici faptul că e un noroi cât casa afară... Măcar e soare nu te mai plânge! E totuşi bine că afacerea a ieşit chiar mai bine decât m-aş fi gândit eu. Ştiinţa e o tâmpenie!
Apoi, i-au arestat pe unii cu elicopterul. Descinderi tată! Nu joacă de copii... nu artificii pe străduţă, nuuuuu... Descinderi. Elicopterul e un simbol care face parte din istoria recentă a României. Şi împuşcatul a ales să fugă cu un elicopter. Şi l-au prins. A devenit oarecum un simbol al pierzanie! Vameşii au fost duşi cu elicopterul. UAU! Adică... tare. S-au dus şi jurnaliştii şi au filmat, senzaţional. Adică... mai poţi să spui ceva? Mai tare chiar decât parte în care Cristi Borcea se intoxica din cauze neelucidate încă la emisiune cu mercur!
Ăştia chiar ne cred proşti. De ce e nevoie de astfel de filme? Nu puteau să-i "salte" şi fără tam-tam şi justiţia să-şi spună cuvântul - transparent, la tribuna - fără să avem parte de filme cu Van Damme? Sigur că puteam. Dar... e mai româneşte aşa. Înseamnă că nu se va întâmpla nimic! Circ... căci pâine deocamdată nu mai este.
Mulţi îl regretă pe Ceuşescu... cred că de aceea cei care au creat acest balon de săpun de care să atârne frânghiile pentru cei "inculpaţi" s-au bazat pe asta când au ales elecopterul. Simbolul pierzanie... Păcat că nu l-au descântat nişte vrăjitoare. Că scăpam mai repede de cei arestaţi. Corupţilor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu