duminică, 13 februarie 2011

Teoria Conspiraţie

(şi iată că după atâtea bâlbâieili am reuşit să articulez şi acest cuvânt)

Se ia un eveniment controversat. La o şedinţă de brainstorming (pentru necunoscători: adică spune tot ce-ţi trece prin cap şi chiar dincolo de el, pentru că totul e permis!) se adună toate ideile posibile şi imposibile ce ar putea fi eventuale explicaţii ale fenomenului în cauză.
Din această adunare a creierelor stoarse ca să poată ieşi subconştientul din ele se extrag cu penseta de idei fine cele mai puţin credibile dintre ele (pe sistemul: dacă nu eşti credibil, eşti, cumva, incredibil?).
Acestea din urmă se amestecă şi se amestecă... până se creează un conglomerat ce merită explicat. Deci, se caută probe pentru a se dovedi cele de mai sus – în cazul nefericit când acestea nu se găsesc ele sunt fabricate instantaneu la „Întreprindere de creat probe” (adresa: strada 6 din Iad, numărul 6, prima incintă din stânga, etaj 6 – în subteran – camera pe care scrie: „Apelaţi cu încredere! Aveţi şansa nemaipomenită de a vă frige!”).
Combinaţiei în sine i se presară astfel ceva sare şi câteva condimente care-i oferă gust de verosimil şi este servită deci marelui public în lucrări ce se vor a fi oglindirea realităţii.

A apărut şi Ideea NR 15

ideea nr 15

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu