marți, 8 mai 2012

Mă pricep sau ce?

V-am spus să mizați pe Ronnie O'Sullivan și n-avea cum să rămâneți dezamăgiți de opțiunea voastră! Pentru că el este noul Campion Mondial al Snookerului, egalându-l astfel pe John Higgins. Patru Campionate Mondiale câștigate!

Finala a fost un meci bun, dar nu extraordinar. Ali Carter a dat tot ce a putut (dimpreună cu fața lui de băiat cuminte), a încercat să rămână cât mai aproape de adversar, dar în vreme ce jucătorii buni fac ca snookerul să pară simplu, Ronnie face ca snookerul să pară ridicol de simplu... în momentele sale de maximă formă și mai ales când îi iese totul la masă. O'Sullivan a controlat partida și a făcut față chiar și jocului tactic impus de oponent! Așa că spectatorii nu au avut parte de vreun final care să-i țină cu sufletul la gură, cu vreo revenire spectaculoasă sau măcar o apropiere amenințătoare... cu un ultim frame câștigat pe muchie de cuțit, la luptă... Ultima parte a părut mai mult o formalitate pentru Ronnie, care a făcut un 3-1 lejer, ducând scorul de la 15-10 la 18-11... Fără break de peste 100 de puncte și chiar din mai multe vizite la masă pe frame din cauza faptului că pierdea controlul bilei albe, care era mai nărăvașă decât de obicei.

Când Ronnie a adunat toate cele 18 frame-uri necesare pentru a ieși victorios, adversarii și-au strâns mâna și au urmat interviurile. Ali Carter mi s-a părut dezamăgit și poate îngrijorat puțin că nu va mai avea ocazia să ajungă aici. A spus că vrea să fie sănătos - el suferind de o boală, care nu se vindecă, ci doar ameliorează prin tratament și diete - și astfel va merge înainte. Cu toate sfaturile primite de la Peter Ebdon, nu a reușit să-i facă față lui The Rocket. Ce nedreaptă e cumva soarta: chiar acum în momentul în care își recăpătase pofta de joc, era cel mai în formă și a ajuns până în finală... pe merit... a trebuit să fie și Ronnie în formă... și foarte determinat să câștige. Poate că dacă Ronnie se găsea iar într-o stare de apatie, de lipsă de interes față de competiția sportivă... Ali Carter ar fi fost acum Campion Mondial.

Ronnie zice că nu se retrage deocamdată, dar că are nevoie de o pauză pentru a sta cu familia. Dacă va juca și de acum încolo la fel ca acum... sigur mai are multe de arătat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu