duminică, 9 martie 2014

Gică Contra Popescu

Aţi văzut filmul "Sclavia modernă" (circula acum câţiva ani pe internet... ar trebui să ştiţi de el)? În mare parte nu spune mare lucru. Nu ceea ce nu aţi putea bănui singuri. Chestii pe care le puteţi gândi: de exemplu, faptul că evenimentele sportive importante - la care participă afectiv mase mari de oameni - sunt momente prielnice de distragere a atenţiei populaţiei de la lucrurile cu adevărat importante! În conformitate cu schema: "pâine şi circ".

Mă uit la propaganda ce se face în favoarea eliberării din închisoare a lui Gică Popescu. Şi văd doar argumente de ordin afectiv. Or, trebuie să facem nişte distincţii:

1. există un principiu: Nimeni nu e mai presus de lege!

2. calitatea de inculpat (condamnat de către o instanţă) nu îi poate luat nimic din meritele fostului mare sportiv... el rămâne tot un fost jucător important al istoriei sportului, care, însă, la bătrâneţe s-a împrietenit cu fraţii Becali (proastă mişcare!);

3. nu văd de ce să cerem eliberarea unui om doar pentru că are prestigiu (sau a avut). Nimeni nu e mai presus de lege! Dacă e vinovat să-şi ispăşească pedeapsa. Dacă e nevinovat are posibilitatea să conteste decizia la o instanţă superioară! Şi atunci ar căpăta libertatea care i se cuvine şi daune morale pentru că i s-a produs o nedreptate! Să plâng pentru faptul că un fost mare jucător al naţionalei e condamnat pentru furt - dar e inadmisibil aşa ceva! dar cum se poate?!!! - e ca şi cum aş spune că e legal să mă fure Justin Bieber... îl iubesc atâtea fete de la grădiniţă... cum să-i pătez eu imaginea lui de star?!

4. Campania ce se duce pe televizor e doar o distrare a atenţiei... multă lume participă afectiv la ceva care nu are importanţă reală. Să se aducă dovezi că e nevinovat... şi atunci o să cred şi eu că merită să nu rămână închis. Altfel, e bine acolo unde este!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu