miercuri, 6 februarie 2019

Biblioteca pentru piromani

O poveste veche ce vorbește despre o bibliotecă foarte celebră în istoria lumii, amintește de argumentarea care are în centrul ei propoziția: Coranul conține tot adevărul și toată înțelepciunea lumii. Prin urmare, remarca omul care a pornit de la această premisă, dacă în biblioteca din Alexandria sunt doar cărți care confirmă învățăturile Coranului, atunci ele sunt de prisos! Deci biblioteca merită să fie mistuită de incendiu. Dacă, însă, biblioteca are în componență și cărți contrare învățăturilor Coranului, atunci ea merită să fie dată flăcărilor, fiindcă doar cartea sfântă conține adevărul!

Mă întreb de la ce premisă o fi plecat cel care a decis că Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila poate funcționa bine mersi într-o clădire care nu are autorizație de protecție la incendiu:


Nu de alta, dar hârtia, din cunoștințele mele, e un material inflamabil... Nu-i nevoie decât de un piroman înarmat cu o blichetă, rătăcit printre rafturile cu cărți.


Probabil se mizează pe ideea că astăzi cultura s-a mutat pe internet... Și ca să distrugi toate cunoștințele lumii, azi mai bine ai incendia Internetul decât o bibliotecă. Totuși... în sala de lectură a bibliotecii amintite mai sus, am văzut că se petrec tot soiul de evenimente la care se aducă uneori destule persoane pentru ca - în cazul nefericit al unui incendiu - să existe victime ca la Colectiv! Căci nici corpul ăla de clădire nu are autorizație de protecție la incendiu:


P.S. Bine că teroriștii islamiști ai zilelor noastre preferă mijloacele de transport în comun sau turnurile gemene. Nu se mai încurcă ei cu unități în care se depozitează cărți. Probabil ca să demonstreze că povestea de la începutul acestui text nu e decât o răutate pusă pe seama lor de creștini. Sau poate doar ca să demostreze că au învățat ceva din istorie...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu