duminică, 11 ianuarie 2015

Nu discutați cum trebuie!

Doliul de pe internet din ultima perioadă – provocat ce-i drept de o tragedie – a readus în discuție legea Big Brother. Suflă în pânzele celor care consideră că trebuie ca statul să știe cât mai multe despre indivizi pentru a-i putea proteja de teroriști. În definitiv, voi aveți ceva de ascuns? Nu vreți să fiți în siguranță? Și cu elanul ăsta în discurs poți să susții orice.

Să fim totuși realiști: ce teroriști am avut în România? Omar Hayssam. Plm, ce a făcut statul cu teroristul nostru? L-a făcut scăpat! De ce să-i dau dreptul statului să acceseze viața mea privată de pe internet când de fapt nici nu s-a ocupat cum trebuie de apărarea interesului național?! Așa că nu mai fiți proști. Nu mai acceptați discursurile stupide de la TV. Dacă o fi ceva, statul român va fi în cârdășie cu teroriștii... Și mai e o chestie de bun simț: Românie e cu 50 de ani în urmă. Deocamdată, nu e o țintă veritabilă pentru un terorist care vrea să bage spaima în mapamond! Și de ce să cred eu că infracțiunile se fac pe internet, când de fapt oamenii se pot întâlni foarte bine și să discute acte de cruzime în altă parte, știind că de fapt tehnologia e monitorizată atent. Și dacă folosesc tehnologie: pot accesa netul relativ anonim: browserul Tor, iar discuțiile le pot face mai departe de ochii securitații prin intermediul lui TorChat!

Cât privește pe ăia care pleacă în lumile civilizate, ei oricum își asumă un risc și așa... Și se supun legilor și exigențelor de acolo...

Nu cred că religia e principalul factor. E doar un catalizator. Principalul factor în toată povestea terorismului francez se bazează pe ideea că integrarea unor tineri în societatea asta în continuă schimbare a eșuat! Și ce face ăla care nu-și găsește locul? PLM, caută puncte fixe de care să se agațe. Religia e un punct fix! Nu trebuie blamată în niciun fel. Cum nu trebuie să ne dăm ochii peste cap că a avut loc un atentat asupra libertății de exprimare! Eu cred că opiniile cinstite și echilibrate nu au fost lezate!

Acum prostul o să zică: uite unul care e de acord cu teroriștii! Nu prostule! Nu mi se pare corect să moară oameni pentru ca tu să-ți impui un anumit punct de vedere! Și mi se pare chiar în regulă ca fiecare să aibă dreptul să spună ce gândește. Cum dorește el. Nu despre asta e vorba. Ci despre faptul că discuția se poartă într-o direcție greșită! Nu religia e problema. Până la urmă nici prostia... ci doar cum facem să aducem la același numitor oamenii care nu se integrează în societățile superrapide în care valorile se modifică amețitor! Întrucât, din ce am înțeles eu, nu teroriștii din Orientul Mijlociu au adus moartea. Ci francezii... născuți în Franța.

Acum nu vreau să spun că jurnaliștii trebuie neapărat să moară, dar am citit o chestie spusă mai în glumă mai în serios: dacă vezi o mulțime de oameni care fuge dintr-un loc și doar unul își vâră nasul acolo... înseamnă că el e reporter (David Randall - Jurnalistul universal)! Uneori riscul meseriei, cică! LOL.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu