luni, 14 septembrie 2015

Sunteți niște insensibili

A luat foc lumea mediatică din România fiindcă Simona Creţu - o consilieră de la Primăria București - și-a expus public credința ei. Sigur că miștouri se pot face pe tema asta gârlă, dar azi am să fiu îngăduitor.

De ce s-o numim cu termeni medicali pe biata femeie? În definitiv, care-i diferența între ea și cei care îl venerează pe Arsenie Boca?!

Normal că expunerea ideii unei credințe este incoerentă! Nu există dovezi clare că scrijelitul cu pixul pe o foaie de hârtie aduce beneficii decât dacă ești scriitor celebru sau vedetă... sau, eventual, turnător la DNA. Că te scoate de la șobolan.

Inconsistența explicației ei este dată de faptul că la mijloc nu avem de-a face decât cu o credință modernă. Ecologistă. Plantezi pomi și universul te ajută. Eiiiii! Uraaaaaaaaaaaaaaaaa!

Până la urmă nu văd de ce se pierde vremea în încercarea de a o stigmatiza pe doamna/domnișoara Simona Crețu! Lipsă de subiecte, am înțeles. Dar... tot așa ați putea să-i condamnați pe ăia care se duc la biserică în fiecare duminică. Doar „naivii” (ca să nu folosesc termenii medicali cu care este etichetată Simona Crețu) pot să creadă că Biblia e o carte care expune adevăruri de netăgăduit!

În definitiv, ce face femeia greșit? Scrie pe hârtie. E total inofensivă! Că se face singură public de rahat... e altă poveste! Când o să avem alt subiect o să uităm că Simona Crețu a existat.

Multă lume - care a văzut filmul The Secret - are impresia că dorințele fără acțiune se pot îndeplini. Fiindcă universul conspiră. Că el n-are nimic mai bun de făcut. E un fel de religie. Sau suntem la ora de condamnare a religiilor? Că eu aștept pauza...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu