sâmbătă, 26 septembrie 2015

Net țepe 2.0

Neavând o slujbă satisfăcătoare pierd foarte multă vreme pe site-ul bestjobs.ro - cel care se autopromovează ca având țepe - pardonm - job-uri pe pâine:

De vreo câteva luni, însă, site-ul care a înlocuit gemul cu job-ul are un fel de parteneriat cu o firmă care-mi umple căsuța de e-mail cu mesaje de tipul:






























Carevasăzică, făcând publice aceste texte suspecte comit un act care poate fi considerat drept infracțiune gravă și merită măcar un dosar penal dacă nu chiar timp petrecut la țuhaus! PLM, de ce ar pune cineva un astfel de text în fruntea unui e-mail care-ți propune de fapt să te ajute?! :| Aș vrea s-o văd și p-asta! Să ajung la mititica (la șobolan ca Elena Udrea) din vina acestei postări pe blog!

Apoi, observi standardizarea. Toate sunt construite pe același text principal, care variază în funcție de cine știe ce parametri. Proastă programare.

De fiecare dată ți se spune că ai fost selectat împreună cu alți fraieri - care au avut ghinionul să dea click pe opțiunea aplică la același job - de regulă, patru la număr... doar că slujba e în mai multe orașe inclusiv zona în care te caci tu dimineața. Nu mai spune!

După ce te-au convins că tu ești alesul și că ei nu vor decât să te ajute - doar că te trimit la închisoare dacă dai în vileag faptul că sunt atât de minunați! - nu-ți propun decât să le verși în cont un euro printr-un SMS la 1424. Tre' să halească și gura lor ceva! Organizație caritabilă. Bă, io nu vreau decât să lucrez! Ce e așa complicat să-mi faci legătura cu angajatorul? De când pănă când a devenit clasica utilizare a site-urilor de recrutare o metodă învechită, tu agățându-ți fraierii exact pe site-urile astea?! Nu e o contradicție în argumentație?!

Salariul e de fiecare dată ofertant: 700 - 1500 euro! Mișto! Dar în zona în care locuiești nimeni nu oferă mai bine de salariul minim pe economie decât dacă prestezi din greu ore suplimentare ca un sclav ce ești.

Unele e-mail-uri nu conțin textul în care ești rugat să donezi la fundația lor caritabilă un euro prin SMS. Dar... asta nu contează. Nu vor să te descurajeze imediat. Căci site-ul pe care te trimit este aranjat precum un cerșetor la poarta bisericii. Vrei să intri? Fii milostiv, creștine. O să ajungi în rai...

P.S. Trecem la rubrica „și altele” agramatismele: „operatorii” când în fapt nu trebuiesc doi i („organizatorii” se pune în alt context, nu în exprimări de genul „de către organizatori”)... am observat că problema i-urilor e o treabă serioasă în România. O să ajungem să scriem Româniia de frică să nu greșim. Și am mai observat un dezacord, dar mi-e lene să vi-l semnalez. Îl găsiți voi, e încadrat în roșu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu