miercuri, 11 iulie 2012

Votul e un drept!

Mă tot uit la „lovitura de stat” a oamenilor fără logică și bun simț și constat faptul că puțini spun un lucru elementar! Nicio lege de până acum nu a interzis persoanelor cu drept de vot să-și exprime o anumită opinie - la alegeri sau la referendum!
Prin urmare, dacă nimeni nu e îngrădit în a-și exercita dreptul democratic de a vota... nu văd unde este problema! Votul e un drept, dacă vor ca un număr de persoane să participe la un anume referendum... atunci să-l facă și obligatoriu! Ca referendumul să nu se facă degeaba! Și să dea satisfacție tuturor!
Nu poți să spui că: dacă vin foarte mulți oameni la vot (aproape de pragul pe care vor cei cu „lovitura de stat” pe limbă - ca piercingul sugătorilor de organe genitale de lungimi consistente) și mare lor majoritate preferă să spuie DA, atunci... referendumul nu e valid pentru că nu s-au prezentat totuși suficienți! Cine i-a oprit pe cei care-l iubesc pe Băsescu să vină - în număr cât mai mare - să-și exprime opțiunea de NU? Nimeni! Atunci despre ce vorbim? Lovitură de stat, nu?
Iarna asta s-a strigat „Jos Băsescu!”... la -20 de grade celsius! E absolut idioată ideea conform căreia referendumul nu e valid pentru că se pot prezenta la vot doar trei alegători! Pentru că pe ceilalți nu-i împiedică nimeni să ștampileze NU!
În trecutul foarte apropiat era la modă ideea: Dacă nu ai votat, nu ai dreptul să comentezi! Chiar din tabăra apropiaților președintelui suspendat! Acum, oameni buni... nu mai e valabilă zicala? Cei care nu sunt impresionați de referendum trebuie luați în seamă? De ce?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu