luni, 14 decembrie 2015

Înțelepciunea s-a născut în România și a emigrat pe net

De când dacii au căpătat aura entităților supreme în istoria mărgelei albastre și Arsenie Boca - ca demn urmaș al celor mai viteji și drepți dintre traci - este împodobit precum bradul de Crăciun cu citate aforistice despre faptul că e mai bine să fie bine decât să fie rău... toate cugetările în legătură cu Dumnezeu au început să fie atribuite minților luminate de pe plaiurile mioritice. Drept care... va să zică faptul că Nicușor Iorga - pretenu' nostru de pe facebook - a dat-o la esență, frățiuer:

Normal că după nenorocirea de la Colectiv trebuia să se scoale ipocrizia religioasă în posesorii de conturi de facebook, care - ca orice inși care-și blindează oglinda de la mașină cu icoane și cruci - să atașeze la conturile cu pricina covere asemănătoare cu aceea de mai sus:

Să fim totuși cinstiți: am avut un premier care plagiase, șefa DNA a plagiat în lucrarea de doctorat; până și interesul național a șutit ceva citate și nu a spus sursa tot în lucrarea care l-a făcut doctor... tehnocrații nu se lasă deloc mai prejos și bagă și ei o Tobă cu texte manglite în Guvern... ca să nu mai vorbim de nefericitul caz Mang - zis și Xerox! Românul, când vede un text care strălucește, nu se poate abține și îl ia pentru sine sau semenii lui!

Până la urmă nu avem de-a face cu un furt, ci cu o răstălmăcire a unei cugetări ușor diferite a lui Blaise Pascal: „Să cântărim acum pierderea și câștigul, afirmând că Dumnezeu există. Să discutăm aceste două cazuri: dacă e să câștigați, câștigați totul, dacă e să pierdeți, nu pierdeți nimic.”

Nu îmi permit să spun că #tineriifrumoșiliberi - care sunt oameni informați fiindcă au facebook! - sunt slab pregătiți (cum zice mama proștilor), ci doar făcuți după chipul și asemănarea politicienilor care i-au făcut la doctrină luna trecută. Posesorul/rea contului Suntem Ce Gandim - poza de profil ne-ar duce cu gândul la o ea din desene animate - nu doar că știa că nu Nicolae Iorga a produs sofismul: „Dacă Dumnezeu nu există și eu cred, n-am pierdut nimic. Dar dacă Dumnezeu există și eu nu cred, atunci am pierdut totul.”, ci era conștient/ă că aparține lui Pascal. Doar că trăsătura cleptotextieră a poporului s-a manifestat puternic în clipele grele când căuta să arate ce fire încărcată de empatie este... și a ales soluția de mijloc: avea un banc la dispoziție și o dorință. Nu putea să-și atribuie citatul din banc sieși (ar fi trebuit să fie Kovesi ca să nu pățească nimic în atare situație!), așa că a căutat un nume vag-inofensiv din istoria României. Toată lumea știe că Iorga a fost sclipitor. Deci cine să fi făurit altcineva bancul ăsta? Tudor Chirilă?! Nu pare atât de inteligent... Arsenie Boca?! Prea rațional... nu mergea! Exact: Nicolae Iorga!

2 comentarii:

  1. Ești o mizerie de om care vorbește doar ură si răspândește asta dar ce oferi aia primești prietene fii sigur de asta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iar tu esti doar un analfabet functional. Adica, nu intelegi ce citesti. Mna, a trebuit sa-i explic prostului.

      Ștergere