joi, 24 decembrie 2015

România furată - album de căcat

Am manglit (nu mă condamnați pe mine, ci pe oamenii care îl încarcă acolo... oricum nu aș da bani unor inși să-mi spună că D-zeu e bun și că sionismul e rău... și chestii generale pe care le știe oricine are acces la internet despre unele nereguli din sfera politico-infracțională românească; nu de alta, dar există minți mai luminate și autorizate în domeniile cu pricina!) - ca tot românu' imparțial - dă pă net „LP-ul” „România furată”. Știam că de la o vreme Cedry2k a luat-o pe drumul creștinopatiei islamico-isis, dar am zis să văd totuși - în amintirea piesei „Acțiune de noapte” - ce se află după „Mai mult decât magic” (care e chiar bună dacă-l dai afară din ea pe Cedry2k!). Așa își promova omu' ceea ce a clocit în cap anul ăsta pe canalul de youtube al Haarp Cord (la care nu înțeleg de ce mai sunt abonat LOL). Lansarea așa zisului LP ar fi trebuit să aibă loc în preajma datei în care artificiile de Halloween au avut ca finalitate - printre altele - și distrugerea clubului Colectiv... chiar la clubul cu pricina. Nu știu dacă a mai făcut vreo petrecere de lansare, cert e că playlist-ul LP-ului se poate descărca moca de pe net... de unde vă rog să-l și luați (în cazul în care aveți vreme de pierdut!) că bani nu merită să dai fiindcă e de un kitsch impecabil.

Cine i-a furat România lui Cedry2k? Păi, în primul rând timpul. Și eu mă uit prin cartierul în care am crescut și constat că multe s-au transformat și sunt oarecum nostalgic după terenurile pe care se putea juca fotbal liber pe vremuri - acum fiind concesionate unor privați care au pus covor sintetic, becuri și balon iarna și încasează parnos pe distracția mea - dar nu-l chem pe Rashid să se screamă penibil pe refren. Să-i zică și lui cineva că n-are deloc voce de cântat! Că știe să recite poezii pe beat... nu încape îndoială, dar să cânte... nu reușește decât semănând cu o ascuțitoare!

În al doilea rând, cei care i-au furat România lui Cedry2k sunt sioniștii. Evreii, carevasăzică. Și Hitler îi ura pe evrei. A devenit chiar celebru cu lagărele lui.

În al treilea rând, cei care i-au furat România lui Cedry2k sunt poponarii și bulangii. Adică, reprezentanții sexului tare care sunt gay. Ei și paradele lor sunt una dintre problemele esențiale ale acestei țări! Cel puțin în opinia cantautorului mult îndrăgit de către copiii de pe internet care-l compară cu Vadim:


Cine i-a mai furat România artistului? Andrei Vulpescu... dacă am înțeles eu bine mesajul. Oricum, are ceva de împărțit personal cu unul din hip-hop-ul românesc, care a schimbat microfonul de MC cu ăla de la lavalieră. Dacă mă întrebați pe mine Vulpescu poate că n-o fi cel mai talentat rapper, dar e cu siguranță un om mai echilibrat și mai decent decât a putut să fie vreodată ipocritul de Cedry2k. Care a promis că se lasă, dar i-a șoptit D-zeu că n-are ce pune pe masă și acum latră din nou cât mai agresiv și difuz în cât mai multe direcții ca să trezească ura puștilor, care halesc căcaturile debitate de el cu un zel care ar trebui să-l întristeze. Fiindcă îi demonstrează că el n-are fani, ci e idolatrizat. E un fel de Isus de nișă al ălora care nu calcă pragul bisericii, ci bat în lung și-n lat netul ca să convingă lumea că singura religie validă este creștinismul și că reptilienii vor să cucerească planeta la braț cu masonii și cu iluminati.

Lui Cedry2k i-au mai furat România drogurile. Cred și eu... nu degeaba a ajuns cum a ajuns... având creierul ars și iluminat de revelația că D-zeu există.

În ultimul rând, cei care-i fură plaiurile mioritice sunt: politicienii și cei din pozițiile cheie în stat... care permit defrișări, devalizări și deturnări de fonduri, exploatări neecologice și, în general, chestii nasoale pe care le poți găsi pe toate tarabele internetului. Măcar de-ar pune totul într-o poezie înălțătoare, dar e greu fără droguri. Malefice sunt și serviciile secrete și giganții IT care ne înregistrează datele intime și au rețete pentru fiecare, doar că... el nu spune nimic nou! Știm că parlamentarii au votat deja Legea Big Brother. Și că ea a fost promulgată de către părintele izbăvitor al nației, Iohannis. Capitalismul e la fel de grețos ca și comunismul, în opinia cantautorului. Și ce punem în loc, mon cher? Un regim condus de BOR?! L-a adus pe album și pe fostul pușcăriaș, Tudor Sișu, ca să plângă după liderii trecutului și domnitorii care, probabil, au ținut cu dârzenie piept cotropitorilor. Doar că plăteau șpăgi impresionante sultanului. Nimic mai mult.

Cedry2k mai aduce pe album o voce, care explică în ce constă „spirala tăcerii”. Așa, și?! Știm cu toții că, în definitiv, ceea ce contează în societatea informațională în care ne găsit este opinia publică. Dar el nu latră împotriva chestiunilor importante din societate, ci a mărunțișurilor. Și, în afară de agresivitate lui obișnuită, n-a mai adus în versuri niciun pic de har. Semn că D-zeu nu-l îndrumă prea bine. Fiindcă, din ce știu eu, creștinismul e o religie a toleranței, a sintagmei „iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”...

Prin urmare creștinismul său garnisit cu multă ură care îndeamnă la chestii asemănătoare cruciadelor este unul străveziu și ipocrit. Și problema nu e că el propagă un anumit tip de atitudine în versuri, ci faptul că niște copii fără educație îl idolatrizeză și-s gata să propage la rândul lor ură pe net. Te uiți nițel la comentariile de la piesele lui și vezi ce atitudine stupidă au toți. Fiindcă ei iau versurile mot-a-mot. Și-s așa ușor de manipulat. Te uiți doar la comentariile de la melodia PaRap a lui Cabron...

Am înțeles faptul că am avea nevoie de niște valori. Citind în tinerețe anumite lucruri am început să mă gândesc chiar că îmi lipsea o mișcare căreia să mă alătur. Doar că mă uit la toată forfota din stradă și constat că toate valorile astea par strâmbe. Că de fapt nu schimbă la esență nimic. Că banii fac lucrurile să se învârtă și că pentru a obține niște drepturi se fac numeroase compromisuri. Și vreau să mă scutesc de noi clipe în care trăiesc dezamăgirea. Vreau să văd mișcări cinstite, nu coordonate din umbră de interese meschine. De asta lumea îl venerează pe Cedry2k. E o pătură frustrată în societate care vede în el un lider. Le vorbește pe limba lor. Despre cum trebuie maltratat un ambasador corupt. Și oamenii înghit asta mot-a-mot. Nu iau asta ca pe o metaforă sau ceva figurat.

În definitiv rap-ul românesc se duce pe pulă de la mișcarea dacotardă care împânzește tot mai tare societatea. L-am ascultat recent pe Raku - pe care-l consideram un om de bun simț și echilibrat - descifrând în cheie dacică... imnul „Deșteaptă-te române”. Că de ce să nu ne curgă un sânge de dac prin vene? Că de ce de roman?! Păi, meștere, fiindcă vorbești o limbă latină. Și fiindcă romanii au învins! Oh, da! Și erau în comparație cu dacii... oameni civilizați. Nu spun să-i negăm pe daci, dar propaganda asta din zilele noastre care ne îndeamnă să ne recăpătăm identitatea dacică e stupidă. De ce Traian și nu Burebista, Gerula sau Decebal?! Fiindcă Traian a fost un învingător! De asta îl păstrăm cu fală! Ne-ar surâde și nouă ideea să fim învingători.

Dar rappul din țara asta e plin de inși care se laudă că ei mor de foame, dar se mențin adevărați. Că de la inaniția tratată ani de zile cu iarbă ei au căpătat înțelepciunea supremă. Și doar ei fac muzica aia de merită ascultată. Restul... doar niște căcaturi comerciale.

Or, sigur... house-ul „muzica aia fără versuri” e un instrument de spălare pe creier. Dar nici rap-ul nu e altceva... Bagă în capul unora numai prostii. Așa... cu mesaj direct! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu