marți, 17 august 2010

Basme

Am primit în ultima vreme să le zic solicitări să mai pun şi eu texte pe net... unii se referă probabil la vreo poezie, alţii la texte de opinie personală (eu fiind mai sceptic în privinţa unor fenomene să-mi spun părerea şi să o argumentez). Şi zic de vreme ce mi s-a ridicat mingea la fileu de ce să nu scriu. Nu am mai scris oricum de mult, decât nişte comentarii şi însemnări pe hârtie... ceea ce nu e tocmai scriere!
Vreau să vorbesc despre basme şi păduri: ştiţi voi că în basme eroul principal are de trecut de obicei trei probe şi, în cele mai multe dintre cazuri, se rătăceşte într-o pădure. Pădurea, ni se explică la şcoală, este văzută de mulţi ca simbolizând locul labirintic în care te rătăceşti. Evident că nu toate pădurile au această proprietate, dar eu am citit despre păduri în care se petrec din câte se pare fenomene inexplicabile (din punctul unora de vedere)... şi de ce nu? poate că aceste păduri sunt descrise şi în basmele oamenilor. Am citit odată că într-o pădure de prin Bucegi doi tineri au avut parte de o întâlnire cu cineva care muriseră cu vreo 50 de ani în urmă şi că înnoptaseră la cabana acestuia, care arsesere la moartea individului respectiv - un fel de întoarcere în timp... sau tot soiul de alte istorii în care ceasul o ia razna şi se comportă ca piticul din povestea cu ceasul (pe scurt: era o vreme în care toate ceasurile aveau închise în interior un pitic care bătea veşnicele tic-tac-uri cu un ciocănel... influenţând astfel ora! La un moment dat, şi-a luat şi Vodă un ceas cu pitic şi au început să i se întâmple lucruri ciudate: când venea în audienţă un om necăjit şi vodă îi acorda "doar o clipă", clipa aceea dura până omul îşi rezolva problema; când venea câte un boier bogat şi vodă îi acorda "ore", orele acelea treceau ca o clipă şi boierul pleca nemulţumit din audienţă... Văzând asta vodă a dat poruncă să se vadă ce e cu ceasul şi l-au dus la un mecanic care a înlocuit piticul cu arcuri şi rotiţe dinţate... astfel s-a născut versiunea modernă a ceasurilor noastre... dar la început au fost piticii şi ciocănelele lor pentru tic-tac-uri...). Eh, pot spune deci că ceasurilor li se pune câte un pitic din acesta jucăuş pe creier şi... nu mai funcţionează corect pe anumite porţiuni de pădure, dând astfel celui care trece pe acolo senzaţia de rătăcire... întocmai ca personajelor din basme. Parcă deodată se află pe altă lume, pădurea arată altfel. Fenomenul e bine descris în basme!
În consecinţă, teama aceasta ancestrală de pădure se manifesta de mult şi probabil are şi, să zic aşa, temeiuri logice! Să zicem fizice: luăm spre exemplu pădurea Baciu, de care a auzit toată lumea, presupun. Cei de pe site-ul descoperă spun că: "Inca de la primii pasi printre copaci, satenii se pomeneau asaltati de stari inexplicabile de greata, anxietate, senzatii de voma, dureri de cap si chiar arsuri aparute pe piele." - Printre acestea multe sunt senzaţii cât se poate de fizice! Şi cred că au şi o explicaţie: mi se pare că zona respectivă are fie la subsol, fie pe sol... fiu eu ştiu unde anumite materiale care produc radiaţii nocive pentru organismul omului! De ce nu se face o cercetare în acest sens? De ce atâta vorbărie despre alte dimensiuni? Şi alte lucruri cu OZN-uri? De fapt, la apariţia fenomenelor OZN s-au înregistrat adesea manifestări ale unor energii ciudate... de obicei radiaţii nocive oamenilor. Eu aş prefera să se facă nişte măsurători cât se poate de fizice ale terenului şi să se cerceteze care este componenţa solului şi subsolului pădurii. Aşa ca să se termine cu speculaţiile!
"Nici lumea vie nu a scapat neafectata de misterele padurii, efectele biologice manifestandu-se asupra plantelor si vegetatiei care prezinta forme de deshidratare, arsuri si necroze ale tulpinilor si frunzelor din anumite zone ale padurii." - deci uitaţi că şi asupra plantelor se manifestă anumite fenomene neplăcute... Arsuri. Eu cred că e vorba de altceva pe terenul respectiv: sunt radiaţii de la materia din care e făcut solul sau subsolul... Şi mi se pare cât se poate de logică ideea.
"Initiatii in stiintele ezoterice sustin insa ca Padurea Hoia-Baciu ar fi un portal intre planul astral si cel teluric, zona intermediara similara cumva Purgatoriului lui Dante, unde sufletele decedatilor adasta timp de 40 de zile, in care li se hotaraste soarta si le se judeca faptele…" - o mai mare gogomănie nu puteam să aud. Faptul că pe anumite fotografii apar nu ştiu ce umbre... păi, daţi-mi şi mie un aparat profesionist şi să pun eu luminile cum trebuie şi vă arat că deşi nu sunt specialist sunt convins că o să apară "ceva" pe fotografie, ceva autentic şi totuşi care nu pare să fi trebuit să apară acolo.
Teama ce se manifestă când intri în pădure... aş putea să o pun în mod sigur asupra poveştilor despre această pădure. Un fel de instinct de conservare. Dacă auzi o poveste ciudată la un moment dat despre un anume loc, te vei gândi instinctiv la acea poveste când vei trece pe acolo. Şi dacă se poate întâmpla ceva?... îţi zici chiar şi numai în subconştient. Şi vedem şi în basme că de cele mai multe ori eroul se rătăceşte prin pădure. Poate că e un fel de teamă ancestrală a acestor locuri... liniştea, sunele păsărilor, vântul de prin copaci ni se par câteodată ciudate. Mai ales când suntem singuri! Teama asta este doar în mintea noastră şi se spune că "de ce ţi-e frică nu scapi"! Dacă tu crezi că acolo în pădure se vor întâmpla lucruri ciudate poate că ele ţi se vor întâmpla. Ţi se va părea că un ram care are o formă mai nu ştiu cum seamănă cu un strigoi şi că un sunet al unui cintezoi e de fapt fluieratul spiritului nu ştiu cărui înger şi aşa mai departe. Cred că multe din fenomenele pe care cei ce au fost acolo le-au simțit se manifestă doar în mintea lor! Nu are cum să fie "o altă lume", purgatoriul şi altele de acest gen... Citez: "Se pare ca exista o legatura intre prezenta in padure a persoanelor cu capacitate de medium si aparitia fenomenelor misterioase." - oare nu şi din cauza faptului că acolo se prezintă persoane din acestea, aşa zis "psihopupu", iar cei din jur se aşteptă "să se întâmple ceva" evenimentele "paranormale" chiar par să se petreacă "aievea"?! Părerea mea!

Şi dacă au aterizat OZN-uri pe acolo... poate că locul a fost contaminat cu radiaţii.

În concluzie, cred că teama legat de "legendara pădure" nu este justificată. Poveştile atrag după sine anumite temeri şi le întreţin. Deşi niciun fizician nu a fost acolo şi nu a "dezlegat misterul". Nu pot să cred gogomănii de genul purgatoriului... Acest loc nu s-ar afla pe pământ dacă ar exista (mă refer la purgatoriu). E în lumea spiritelor, cea din care nu s-a întors nimeni până acum cu adevărat...

2 comentarii:

  1. Hmmm...trebuia tu sa contrazici totul.. Intradevar faza cu radiatiile poate fi o explicatie buna pentru cei cre nu au cercetat locul. Dar exista cercetari ale solului...si nu indica nici macar un gram de radiatie sau impuritate....Pur si simplu sunt zone in care nu cresc nimic, nici macar un firicel de iarba....Toate fiind in regula. Ma refer la cantitatile se substante pe care le contine solul. Ai spus mai sus ca frica se afla in subconstientul nostru, intradevar. Vedem unerosi lucruri care nu sunt adevarate din cauza fricii provocate de "creierul nostru", dar totusi....totusi...toti care au fost acolo au prezentat aceleasi simptome?... Sa fim seriosi. Explicatiile sunt la nsul nostru dar nu vrem sa le dam crezare.
    In legatura cu OZn urile...pfffff.... vezi tu..ai idee ce pazeste Romania in buncar? O jumatate de carte....care contine secretele lumii...iar cealalta jumatate unde crezi ca se afla? La Vatican, bineinteles.... Oare de ce Papa nu a negat niciodata ca exista si alte forme de vietati, (daca le pot numi asa) in afara de oameni?
    Ehhee...iti dai seama ca nu se discuta niciodata despre asa ceva la televizor, la stiri, emisiuni pe discovery sau explorer....pentru ca s-ar provoca o panica ingrozitoare. Chiar si tu daca ai fi avut acea carte cu toate secretele ei...vrei sa zici ca nici atunci nu ai crede?
    Exista oare o Biblie adevarata?...Eiiii uite ca in acea carte...pardon acea jumatate de carte se afla...dar nu va fi niciodata publicata. Ceasusesc a pazit o bine sa vedem acum ce fac "astia"!
    By the way...Americanii au vrut sa o cumpere de la noi pe vremea lui Ceausescu, dar el nu le a permis si de aici a pornit totul....stii si tu povestea.....asta e...
    Sa revenim la subiect.... Exista fenomene in padurea Baciu care pot fi explicate, normal, numai ca mintea umana nu le percepe. SI nu cred ca le va percepe vreodata, sunt "programati" pe anumite frecvente, de care nu putem trece!....
    Eu totusi vreau sa vad dincolo de limite:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Colega, eu vreau să merg acolo şi să văd cu ochii mei, să simt... Nu ştiu dacă ai fost acolo şi nu ştiu ce ai simţit. Nu ştiu câţi din cei care poestesc nu au auzit o poveste şi nu o multiplică - pentru că avem un creier avid de senzaţional!
    Nu contrazic nimic: ar fi ridicol să nu existe şi alte forme de viaţă în univers! Şi aş putea să accept că ceea ce găsit în pădurea Baciu sunt manifestări ale altor fiinţe - cele din altă lume! Nu am nimic cu ideea... Cred totuşi că nu se prea vorbeşte de componenţa solului de acolo. Dacă e vreo mină de uraniu sau eu mai ştiu ce prin apropiere? Eu vreau mai întâi să elimin toate ipotezele "ştiinţifice" (sau ce ştim noi până în prezent) şi apoi să începem cu speculaţiile.

    Nu cred că Ceausescu avea trăiri mistice sau religioase: el a ordonat dărmarea multor biserici de prin Bucureşti - monumente care s-au poerdut pe vecie... Deci povestea cu buncărele şi cu jumătatea de biblie e una pentru copii mici, să-i adoarmă noapte la culcare...

    Dacă deţinem aşa mari secrete de ce nu suntem noi o putere mondială şi e SUA, Japonia, Germania şi altele ca ele? Pentru că nu le deţinem! îţi spun că sunt doar poveşti!!! Nu are rost să crezi în aşa ceva! De asta mi se pare ridicol să spui că pădurea Baciu e un fel de purgatoriu...

    Există extratereştrii cu siguranţă, dar nu orice poveste care e repetată prin toate cărţile de "ufologie" vorbeşte despre aşa ceva... poate că noi nici măcar nu suntem capabili să-i percepem cu simţurile noastre... dar nu ştiu dacă şi-au stabilit sediul chiar în pădurea Baciu (sau măcar unul din sedii) pentru că ar fi putut alege alt loc... poate mai retras, mai primitiv!

    RăspundețiȘtergere