miercuri, 1 septembrie 2010

Școala românescă scoate tâmpiți...

Toată lumea s-a supărat pe domnul T.B. când a spus despre școala românească faptul că scotea tâmpiți. Nu am să mă plâng acum de programa prea vastă din care nu rămâi cu nimic - asta se întâmplă dacă nu dorești - ci am să mă refer la o întâmplare cât se poate de banală din Pitești. Citim aici faptul că toți elevii dintr-o clasă care au susținut a doua sesiune de bacalaureat au reușit să se semneze cu numele de Ion Popescu. Dacă mai vine cineva și-l contrazice acum pe domnul T.B. atunci să pună repede articolul acesta sub preș.

Dacă ai ajuns în clasa a XII-a și nu știi să te semnezi la un examen e de-a dreptul jignitor. Ce făceați domnilor profesori? Cum pot atâția tâmpiți să treacă o clasă? Și culmea e că s-au nimerit toți acolo! Ce soartă crudă... La început am crezut că erau numai Ion Popescu printre elevi (Ion și Popescu fiind nume des folosite la noi, deși în ultima vreme situația s-a mai schimbat), dar ăștia chiar au fost proști. Sau poate că pe foaia de îndrumare scria: „Faceți notația exact ca în exemplul alăturat.” și logic vorbind copii obișnuiți cu sistemul copy-paste au procedat în consecință!

Îți dai seama că ăștia nu sunt în stare nici să copieze ca în bancul acela: doi tipi, unul mai prost, altul mai deștept, se întâlnesc la examen foarte aproape unul de altul. Și cel mai prost îl roagă pe cel deștept să-l lase să copieze și pe el. Cel deștept zice că e în regulă, dar să mai schimbe și el câte ceva pe acolo... La examen le-a picat să comenteze romanul Ion de Liviu Rebreanu. Trece testul și cei doi se reîntâlnesc pe holul liceului. Cel deștept îl întreabă pe cel mai prost ce-a făcut. Și răspunsul e că s-a descurcat, a copiat tot! Indignat, cel deștept îi spune: păi, ce faci aici... ți-am zis să mai schimbi și tu câte ceva, pe ici pe colo... la care cel acuzat: cum nu? unde puneai tu Ion, eu puneam Gheorghe! și-i dădeam înainte...

11 comentarii:

  1. Mdaaaaa!....pauza...inca rad!:))))
    Ai perfecta dreptate...nu este de mirare, nu degeaba suntem o cultura VARZA!.... Pentru ca suntem cu DIPLOMA!
    Hmm...mi ar fi placut sa faci un haz mai mare din treaba asta, adica sa rad mai mult.
    Intradevar anul acesta la bacalaureat au promovat undeva intre 35-40% fata de anii trecuti cu 80-90%... Oare vina a cui este? Sau a ce?
    Sunt foarte multi factori perturbatori in viata asta, dar trebuie sa ne detasam de ei si sa ne vedem de drumul nostru, unu simplu la prima vedere care se complica pe parcurs:)))))
    As fi vrut sa comentez mai mult, mi au cam disparut ideile mai ales ca tanjesc dpa pc ul meu care mi s a stricat:((( si sunt la uli acasa:))))) si profit si eu de el!...calculator nu altceva:))
    Spre final.... FRUMOS ARTICOL!!!!! chiar mi a placut:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Aș fi vrut să fac mai mult mișto, dar nu sunt în vână. Sunt puțin bulversat... din cauza unorîntâmplări recente. Și mai melancolic, dar mă redresez eu!

    Mulțumesc pentru faptul că ai comentat! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mă bucur că vă place. Am să urmăresc blogul cu bancuri... din anumite considerente. :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Ooooo deja nu ma mai mira nimic cand vine vorba de invatamant in Romania. Sunt niste intamplari atat de ... de... uimitoare (nu e cel mai bun cuvant, da' e primul care imi vine in minte), incat ramai fara cuvinte. Nu mai stii pur si simplu ce sa spui. Nu ai ce sa spui. E strigator la cer...

    RăspundețiȘtergere
  5. Pe mine mă miră cum de într-o clasă de liceeni care termină nu se întâmplă ca unul să fie mai răsărit... mai altfel și să se semneze cu propriul nume!

    Mulțumesc de feedback! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Cum sa mai fie unul rasarit cand instinctul de turma domina? Daca majoritatea sunt lenesi si batuti in cap, si restul se vor "adapta". Pe mine ma enerveaza la culme treaba asta. Fiecare om ar trebui sa aiba pareri, opinii proprii pe care sa le gandeasca si sa le analizeze dupa cum crede fiecare, nu cum crede majoritatea. De-aia avem fiecare - vorba mamei - "creieri in cap". Uofff! Ne enervam noi degeaba ca tot nu vad nicio solutie...

    RăspundețiȘtergere
  7. Ba da! Eu știu soluția! Să plecăm pe Marte!... sau în altă lume, în altă țară cu oameni care nu se uită strâmb la tine pentru că te-ai îmbrăcat nu știu cum... atâta timp cât ți-ai acoperit corespunzător părțile corpului... că unele îmbrăcăminți sunt dizgrațioase. Acolo fiecare e încurajat să aibă personalitate, să fie el... așa cum este el... mai simplu sau mai complex.

    Dar totodeuna fără să uiți cum te cheamă! și să semnezi ca lumea peste tot.

    Mulțumesc că ai comentat! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Pe Marte da, probabil ar fi o solutie, dar in alte tari nu cred. Ca tot oameni sunt si acolo... :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Știu... încercam și eu marea cu degetul! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Aaaaaa nuuu! Iar mi-am adus aminte de mare. Vreau inapoi la mare! :))
    Scuze de off topic.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cu toții vrem înapoi când piedem câte ceva! Dar nu rămân decât amintirile! Nu face nimic! eu nu cenzurez nimic. Mulțumesc de comentariu! :)

    RăspundețiȘtergere