joi, 5 februarie 2015

Cum am depășit eu boot error code 5 Windows 7 Ultimate!

Recent am dat peste un HP Pavilion G6 pe care a trebuit să reinstalez Windows 7, întrucât probleme și nu aveam la dispoziție niciun backup pentru a reface sistemul. Am încercat și alte ustensile software pentru a repara Windows, dar, din păcate, se pare că daunele erau mult prea complexe, iar răbdarea mea și a copilului care își voia laptopul ca să se joace... nu erau chiar inepuizabile.

Am zis să-i pun ceea ce avea și până în clipa reinstalării: adică, Windows 7 Ultimate. Când, însă, am dat restart, F9 și am ales să fie încărcat sistemul de operare de pe DVD am primit mesajul: Boot error code 5. Nasol!

Norocul meu a constat în faptul că atunci când mi-am creat DVD-ul cu Windows 7... am mai cerut cuiva să-mi facă rost de un Windows 7 (criză de timp, viteză la net mică)! Așa că am încercat să bootez de pe DVD-ul cu Windows 7 Home Premium. De pe ăsta a mers bine! :)

Doar că eu voiam să am neapărat instalat Windows 7 Ultimate pe laptopul respectiv! Ce am făcut?

1. Imediat după ce s-a încărcat sistemul de pe DVD apare pe ecran fereastra de selectare a limbii de instalare. Evident: am păstrat engleza și am ales Next.

2. La rând este ecranul în care în centru scrie mare Install Now! Nu! Nu am ales asta, ci am mers în stânga jos și am selectat: Repair your computer.

3. Am ales Next în fereastra System Recovery Option, iar la următorul pas am dat click pe Command Prompt.

4. Aici urmează partea distracivă! Am pus unitatea de disc optic să ejaculeze DVD-ul cu Windows 7 Home Premium și l-am introdus pe cel cu Windows 7 Ultimate.

5. Am scris de la tastatură următoarele comenzi:

a. X:\Sources>f: și Enter (aici e aleasă litera unității de disc optic! depinde - de regulă e f, dar dacă aveți mai multe partiții ale HDD-ului atunci poate fi chiar g, j... verificați înainte de a face manevrele de aici cum e botezată pentru a fi mai simplă procedura!);

b. F:>cd sources și Enter;

c. F:\Sources>setup și Enter. După câteva clipe a pornit programul de instalare al Windows 7 Ultimate!

De aici încolo vă descurcați singuri!

P.S. Am citit faptul că procedura se poate aplica și cu un DVD cu Windows Vista sau cu unul cu Windows 8/8.1, iar pașii sunt aceiași! Bineînțeles dacă aveți la dispoziție și DVD-ul cu Windows 7, care la boot... dă eroarea de tip code 5!

P.P.S. Cum să spui, bă, că 75% din 40 e 3?!!! Și să nu fii în stare să urmărești niște puncte pe o foaie încărcată de pătrățele?...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu