sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Să cadă sfânta treime

Doamna Udrea a apărut ieri la televizor - pe TVR3 - precum lupul din proverb: într-un costum gri, cu părul ăla tras pe spate în coadă de cal, machiată cam aiurea și ne-a spus că dânsa a avut momente când - de atâta treabă ce-a avut pe cap - n-a putut să-și viziteze nici familia. N-a mai vrut să pară sexy, ci, probabil, competentă. A afișat pe chip o mină iritată față de asaltul jurnaliștilor, iar la întrebarea legată de faptul că e huduită în piață, dânsa a spus: „Pe mine m-au huiduit și la meciul lui Bute”. Deci și atunci când a făcut dânsa lucruri excepționale a trebuit să suporte critici. Ca de altfel și de data asta, când ne-a explicat - la fel ca Liiceanu în primele zile de proteste - că tot ce s-a făcut s-a făcut spre binele mulțimii, dar nu s-a comunicat cum trebuie. Chiar de se putea și altfel - că deciziile sunt perfectibile - totuși Guvernul a luat deciziile astea, iar acum va trebui să le explice. A invitat la dialog, la soluții... sigur că e o situație de criză... etc. dar nu e vina noastră, toată lumea o duce rău etc. Clișee!
Femeia a avut tupeu și aroganță - cel puțin așa am perceput eu mesajul dânsei (mai ales la faza cu Bute și la cea în care ne-a spus că e foarte ocupată!). În primul rând nu poate să spună că e numai meritul ei că a venit Lucian Bute să boxeze la București. Pentru că Lucian și-a dorit foarte mult asta, declarând în nenumărate interviuri că... are și dânsul o mare dorință: să arate ce știe în fața celor de la noi. Să fie susținut de un public preponderent format din români, să simtă altfel vibrația sălii. Doamna Udrea a băgat repede capul în poză... vorbind uneori mai mult despre dânsa, decât despre meciul în sine. În al doilea rând... nu prea mi-am dat seama de la televizor cu ce se ocupă de fapt doamna Udrea. Dânsa a pozat ca o divă în diferite ipostaze, s-a dat drept nu știu cine, a mers în teleguță, în căruță și... nu mai știu ce... și s-a preocupat să fie propria admiratoare la radio în direct. Semn că a interesat-o, ca și acum, mai mult imaginea pe care și-o crează... decât să facă treabă la Ministerul pe care-l păstorește. De ocupată ce era nu ajungea la emisiuni decât în ultima secundă, iar pe blog... nu scria decât noaptea... înainte de culcare. Cu sacrificii. Dacă te simți așa de neîmplinită și responsabilitățile te compleșesc, femeie, atunci dă-ți demisia cum cere strada. Ca să ai timp de ale tale! Lasă costumul ăla gri... că știți vorba cu lupul... și îmbracă-te la fel de sexy ca și până acum. Că doar asta ți-e imaginea: diva din Guvern! Sunt sigur că n-o să-ți ducem dorul!

Florin Călinescu vrea să fie și la noi ca în Anglia... de parcă am trăi ca în Anglia. Adică, acolo s-a protestat... ce s-a protestat, dar oamenii s-au întors acasă și dacă i-au votat pe unii or să-i schimbe ei... în anul alegerilor. Adică, dacă tot l-am ales pe Băsescu (în felul în care a fost ales!) să-l păstrăm așa până la final. Ce atâtea alegeri anticipate... de parcă ar fi nedemocratic sau neeuropean. Eu am zis că-mi doresc să cadă niște oameni - sfânta treime în primul rând (Băsescu, Udrea, Boc)... să fie alegeri anticipate, iar în Guvern să apară niște oameni competenți. Călinescu l-a făcut pe Arafat „brancardier”... și că el, „Băsescul”, Președintele României, serios... cum să se ia la ceartă cu un neica nimeni ca ăla!? Să venim cu idei din stradă! Bine... uite ideile din stradă: să cadă sfânta treime și să vină să guverneze niște oameni profesioniști. Am zâmbit când tot „defunctul Călinescu”, ca să citez clasicii în viață și încă în activitate prezidențială, a cuvântat astfel: nu pot să vorbesc cu tine dacă nu ai votat. Păi, dacă nu aveam pe cine? Nu poate fi și asta o opțiune? Să fie votul obligatoriu. Dacă vreau să nu votez... tot o fac! Adică, mă duc acolo și ștampilez toate opțiunile. Când o decizie politică se aplică la toți... indiferent că au votat sau nu... atunci îi afecateză pe toți. Prin urmare e și treaba lor. Iar ei au dreptul să se manifeste. Mai ales dacă nu au votat pentru că se pare că nici nu i-au vrut deloc pe cei de la putere! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu