miercuri, 7 septembrie 2011

Imnul trunchiat... zic unii.

Am văzut pe net un articol despre imnul naţional. Ca să nu mai pierd vremea: textul spunea aşa - Marcel Pavel a trunchiat textul unde apărea numele de Train ca un comunist ce este... exact cum făceau ceauşiştii pe vremuri!
Eu mărturisesc că nu ştiu şi nici nu sunt prea interesat de ce a omis cântăreţul partea repectivă. Ce mi-a sărit mie în evidenţă a fost faptul că Marcel Pavel a subliniat la final următorul pasaj:
"Acum ori niciodată croieşte-ţi altă soartă,
La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani!"
Mie sincer mi-a plăcut ideea! Adică, ia să-l lăsăm noi în pace pe Train - oricare ar fi el! - şi să ne construim o nouă soartă, la fel cum am reuşit să creăm un stadion modern... Deci nu văd de ce să-l amendăm pe d-nul Pavel. Consider că fragmentul pe care l-a subliniat cel care a cântat imnul este unul cât se poate de important. Noi o tragem în continuu cu "Deşteaptă-te române"... de parcă am dormi cu toţii şi trebuie să ne trezim ca la apel, doar în momente din astea importante... ca apoi să ne culcăm la loc şi iar să ne deşteptăm. Aş vrea să ne schimbăm... să avem şi noi o soartă la care să se închine ceilalţi. Sau măcar să o înţeleagă, să o accepte ca fiind una demnă! Asta e tot ce îmi doresc.
Meciul de aseară s-a vrut un început... din păcate brazdele de pământ care ieşeau de sub gazon şi prestaţia mediocră a ambelor echipe au fost elemente care au umbrit acest început. Că noi încă nu ne-am deşteptat. Ce soartă să mai croieşti în astfel de condiţii?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu