sâmbătă, 16 ianuarie 2021

Martorii lui Vaccin - sau cum te razi cu lingura de lemn

Ca să nu trageți vreo concluzie pripită, o să vă zic din capul locului că eu personal vreau să mă vaccinez! Dacă s-ar putea chiar ieri sau - hai - măcar în clipa de față... Cel târziu mâine dimineață la prima oră. Numai că nu e posibil! Așa că-mi aștept rândul... prin august dacă o fi să fie. Dacă nu, numai hazardul mai știe! Dar vreau să mă vaccinez!

Doar că-i văd pe oamenii care se pretind raționalii neamului și mă bufnește râsul. E culmea cum s-a adunat într-un singur ins așa rațiunea și-l chinuie ca pe un animal nevinovat. Zici că-i boală venerică, nu alta! Căci distinsul Cristian Tudor Popescu - la cel mai înalt grad al facultăților sale raționale - a decis că-i indicat să se înfășoare în blană de urs ca să-i dovedească, acum câțiva ani, lui Tudor Mușat cât de nasol e filmul The Revenant. Să ne înțelegem, omul n-a putut să zică niște vorbe fără să se deghizeze!

Cum n-a putut nici noaptea trecută - tot la Digi24 - să-și ridice în slăvi propria rațiune fără să facă uz de niște linguri de lemn și aparate de ras. Cu recuzita asta, în fața lui Claudiu Pândaru, gazetarul fără gazetă ne-a arătat că e și inventator amator! Oh, da! A descoperit lingura de lemn pe post de mâner al aparatului de ras! Iar lemnul, fiind și ușor flexibil, oferă un unghi pentru rașchetat obrajii de câteva ori mai eficient decât plasticul clasic, păstrând lamele ascuțite mai multă vreme. Ți-am tras-o industrie a mânerelor de plastic! De acum, îmi cumpăr linguri de lemn „biodegradabil” - că așa m-a informat domnul Popescu. Întrucât lemnul, se știe, nu e tăiat ilegal din pădurile patriei...

Or, conchide distinsul gazetar fără gazetă, experimentul ăsta banal poate fi încercat de oricine! Iar ceilalți pot să-l infirme sau confirme prin observații empirice proprii! Toate bune și frumoase în teatrul ăsta de păpuși și linguri de lemn! Aplauze, cortina, urmează actul al doilea.

Iar în acest act al doilea, gazetarul fără gazetă pornește o tiradă împotriva celor care nu vor să se vaccineze! De ce? Că oamenii ăștia nu-s obișnuiți, ca inventatorul lingurii de lemn, să raționeze! Mai că nu i-a făcut idioți! Sau cireadă de vite... Cum șade bine unui gazetar cu pretenții ca dânsul!

Despre Claudiu Pândaru știm că e băiatul ăla cu alură și grai de copil timid la emisiunea căruia până și Klaus Iohannis și-a permis să rostească golăneasca sintagmă „Ghinion!”. Nu putem avea pretenția să-l domolească pe Cristian Tudor Popescu. Omul care-l poate scoate la tablă pentru orice vorbă aruncată aiurea! Când gazetarul fără gazetă comitea un fault logic, o fentă de sofist, jurnalistul cu față de copil era preocupat mai degrabă de faptul că primul îi pune credința religioasă pe aceeași treaptă cu credința în conspirații.

Carevasăzică, de ce ne-a arătat domnul Popescu lingura de lemn? Ca să ne arate cum funcționează rațiunea! Ai o problemă, cauți o rezolvare și observi empiric rezultatele...

Or, unde e observația empirică în cazul vaccinurilor anticovid? A păpat-o ursul ăla fioros din The Revenant! Toate paginile pe care raționalul neamului le-a citit și pe care le-a înțeles - cu toate că erau „în mai multe limbi” - nu-s opera unei observații empirice directe! Sunt doar niște texte pe care oamenii pot alege să le creadă sau nu! Căci nimeni nu poate - ca în cazul lingurii de lemn - să se joace în baie cu un vaccin, să-l prepare și să-l administreze unei sosii - după chipul și structura lui anatomică și apoi să constante rezultatele! Nu-i rămâne decât să creadă în sfintele scripturi ale OMS, ale organismelor europene de aprobare a modalităților de tratare și combatere a bolilor și ale companiilor farmaceutice. Nu e altă cale! În clipa de față - oricât ai citi - nu e decât un act de citit și înțeles niște fenomene asupra cărora nu ai niciun control real!

Bineînțeles că poți privi în jur și poți vedea cum William Shakespeare din Anglia s-a vaccinat, cum însuși Iohannis s-a vaccinat... cum medicul tău de familie s-a vaccinat, cum vecinul de la trei s-a vaccinat... Și niciunul dintre aceștia nu a pățit nimic. Dar, de asemenea, mai auzi și faptul că unii oameni au mierlit-o din nu se știe ce cauze... fix la vreo două zile după ce s-au vaccinat! Și, cum am spus, nu ai o observație empirică directă a efectului vaccinului asupra propriei structuri anatomice! Nu e ca și cum ai pus o lingură de lemn în coadă și te-au ras pe obraji!

Să pui semnul de egalitate între lingura de lemn și vaccinul anticovid e un gest de preot al noii religii... Știința este astăzi la fel ca o religie. Mulți acceptă explicațiile venite din partea „preoților” ei, fără să facă propriile experiemente și observații empirice! Știu de la școală că Pământul e sferic - bombat la ecuator și turtit la poli - fără să fi făcut vreodată înconjurul lumii ca să înțeleagă efectele acțiunii lor. Dar cred că Pământul e sferic! E o credință! Sigur că există o simplă explicație rațională: te uiți pe cer și vezi că e plin de sfere. De ce ar fi Pământul diferit? Dar mulți nu-și bat capul cu asta! Doar acceptă propoziția dată de „preot” și merg mai departe.

La fel e și în cazul materialelor OMS, cele ale organismelor europene pentru combaterea și tratarea bolilor, ale industriei farmaceutice sau ale organizațiilor medicale din România... Unii le citesc și acceptă fără să le găsească și o explicație imediat rațională. Vaccinul împinge organismul să producă anticorpi, care se vor lupta cu virusului în caz de infecție. Punct. Nimeni nu are acces la sistemul imunitar al semenilor ca să știe ce face vaccinul. Guguloaiele de grăsime cu ARN nu pot fi observate cu ochiul liber. Nu-ți rămâne decât să-l crezi pe doctorul Streinu-Cercel că așa este!

Eu nu zic că nu-i așa! Doar că nici nu am vreo probă materială că este așa. Nu pot să fac aceleași experimente libere cum a făcut Cristian Tudor Popescu în baie!

Sigur că în prelungirile emisiunii Cap limpede, domnul Popescu remarca faptul că astăzi știința și tehnica - de la descoperirea electricității încoace - nu mai pot fi înțelese fără un grad mai mare de pregătire. Parcă a zis asta ca să se scuze pentru giumbușlucurile sofiste pe care le-a făcut de-a lungul emisiunii. Mecanica unei mori de vânt sau dinamica unei corăbii cu pânze sunt mai ușor de înțeles. Ce e ăla limbaj mașină? Mulți nici nu au auzit de așa ceva. Deci, conchide domnul Popescu, de aia e așa de greu de demontat mitul cipului în vaccin. Căci mulți nici nu știu cum funcționează un cip.

Credințele nu pot fi combătute decât prin minuni sau prin alte credințe. Rațiunea rar ajunge până la mințile, care s-au obișnuit cu acceptarea credințelor. Chiar și a celor științifice!

P.S. Obsolescența programată nu e doar un conspirație! Dacă mai pune mâna pe niște cărți care să-i contrazică propriile convinge, jurnalistul cu față de copil ar putea să vadă că mari comporații mondiale au fost condamnate pentru practici comerciale neloiale față de consumatori!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu