duminică, 18 august 2019

Cum să configurezi routerul Kaon AR4010 de la DIGI

Există multe tutorialea pe net și toate încep cu „înainte să vă spun cum se face luați niște copy-parte după fișa tehnică a produsului”. De ce? Habar nu am, dar e clar că oamenii ăia vor să vă arate cât de isteți sunt ei în materie de tehnologie. Dă puțină prestanță celorlalte chestii pe care o să vi le transmită în scris. Oh, da!

O să fiu simplu și la obiect. Nimic nu e greu, dar dacă nu întreprindeți prima etapă... n-o să puteți să folosiți routerul pe rețeau DIGI. Așa că primul punct este esențial. După el aveți celelalte tutoriale de pe net care vă ajută.

Routerul Kaon AR4010 vine însoți de: un cablu gri având conectori RJ45 și sursa de alimentare

1. Luăm cablul RJ 45 și-l introducem în portul LAN 1 al routerului. Verificați cu atenție. Alegeți portul LAN 1!!! Scrie pe el!

2. Introduceți cablul de alimentare în router și conectați-l la priză.

3. Celălalt capăt al cablului având conectori RJ45 va fi introdus în portul corespunzător dintr-un laptop sau un calculator!

4. Porniți routerul și calculatorul.

5. Deschideți un browser. Și tastați următoarea adresă:

 http://192.168.1.254:8899 și apăsați Enter.

Dacă nu se întâmplă nimic (și primiți eroare de conexiune - asigurați-vă că sunt intruduși corect conectorii RJ45 și încercați din nou, iar dacă nici așa nu funcționează...), se poate să fie nevoie de alt tip de cablu. Folosiți-l pe cel pe care-l utilizați în mod normal ca să conectați computerul sau laptopul la multifuncționalul Huawei primit tot de la DIGI - cel în care intră și cablul de la televizor... Dacă nu aveți un cablu din acesta cumpărați-vă sau sertizați unul (cumpărați cablu și doi conectori și folosiți cleștele de sertizat! Nu pot să dau decât frecvențele mai jos - nu stau să explic aici sertizarea):


6. Se va deschide o pagină unde trebuie să introduceți username și parolă. Se pare că ăia de la DIGI sunt oameni mai rezonabili decât cei de la TELEKOM. Username e user și parola la fel! Dacă nu sunt așa verificați în manualul tehnic! Sau pe eticheta de pe spatele routerului. Dacă nu le găsiți nici în acest mod, sunați la DIGI (în cazul ăsta înseamnă că-s la fel de muiști ca ăia de la TELEKOM)!

7. Se va deschide o pagină precum cea de mai jos, unde o să faceți click pe Internet:


8. Pasul următor constă în introducerea user-ului și a parolei conexiunii broadband PPPoE din Interfața WAN - cea din contractul RCS-RDS! Sau cea care este oferită în procesul verbal de predare a echipamentului. De regulă, username-ul e de forma: BR(șir de numere)! Și parolă! Apoi click pe opțiunea de salvare și apoi LOGOUT! Ca mai jos:

Cam ăsta e cel mai important pas. Fără el, chiar dacă ați conecta fizic corect routerul, s-ar putea să nu funcționeze fiindcă nu știe username-ul și parola de ieșit pe net.

Pentru alte măgării și șurubăraie puteți să consultați fișierul acesta!

Și acum urmează partea ușoară (opriți routerul):

1. Scoateți cablul gri (având conectori RJ45) din portul LAN 1 al routerului și din portul plăcii de rețea a laptopului sau computerului!

2. Conectați unul din capetele RJ45 ale firului gri la portul WAN al routerului Kaon (cel galben)!

3. Conectorul RJ45 de la celălalt capăt al cablului gri va fi introdus în multifuncționalul Huawei de la DIGI (cel care are și cablul de la televizor, cel în care se introduce firul pentru fibră optică!) în portul LAN 1!!!! Deci avem: LAN 1 Huawei către WAN al KAON!

4. În cazul în care aveți calculator care necesită conexiune pe fir: cablu cu conectori RJ45 - LAN 1 router KAON către conectorul plăcii de rețea a computerul!

5. Porniți routerul, vedeți că are pe spate parola de WIFI... așteptați să se aprindă toate ledurile. Și încercați să folosiți dispozitivele wireless pentru a vedea dacă funcționează.

Succes! :)

2 comentarii:

  1. DUPĂ pasul 5 nu apare eroare ci olistă de sfaturi pt conectarea routerului!!??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dupa pasul 5 urmeaza pasul 6 moment in care trebuie sa introduceti username si parola. se poate ca la dvs. sa intre direct in meniul de conectare ceea ce e bine. :)

      Ștergere