vineri, 28 decembrie 2012

Ce părere ai tu, bă acuma?

Cu câteva minute în urmă am citit acest articol. Nu mi-a venit să cred că într-o lume în care propaganda conform căreia suntem egali în drepturi şi şanse face ravagii în rândul oamenilor care se consideră cultivaţi există şi indivizi cu apucături şi năravuri de dictator.

Conform opiniei domniei sale... cel care ar avea dreptate ar fi ăla mai "aprig la mânie", ăla care ar scoate mai repede pistolul şi şi-ar valida astfel părerea despre lume şi viaţă. Dacă s-ar întâlni doi inşi cu pistolul încărcat. Dacă s-ar întâlni un ins cu pistolul gol/fără pistol... şi unul cu arma plină... argumentele ar fi inutile. Chiar dacă dreptatea ar fi de partea insului neînarmat. Pentru că puterea glonţului ar fi mai mare. Nu toţi oamenii cu dreptul la opinie selectaţi... vor fi rezonabili... şi vor fi şi unii care vor abuza de puterea pe care o au. Cu limita de gloanţe şi toate testele la un loc.

Nu o să-l scot din lista cu blogurile citite pentru că e talentat. Din păcate e şi idiot!

Nu poţi să interzici cuiva să aibă o opinie. Că aia se formeză în cap. Să-i interzici să o exprime... au mai încercat şi alţii când era vorba de păreri pe care nu le agreau. Şi n-a ieşit tocmai cum trebuie.

Puterea corupe... iar puterea de a-ţi valida opinia cu pistolul e una foarte periculoasă. Aşa că mai bine pentru individul ăsta ar fi să scrie în continuare despre piţipoancele sale şi despre lucrurile pe care le înţelege cu adevărat şi să lase dictatura. Pentru că e un dictator idiot.

Ah, şi... logica nu prea are de-a face cu puterea de memorare. Există oameni asemeni unor HDD-uri cu mulţi Tera, dar care nu utilizează cu folos tot ceea ce ştiu.

Cum  de altfel există ignoranţi, neinstruiţi sau oameni cu mai puţin noroc în viaţă... cu o logică impecabilă.

P.S. Bă, un' te-oi duce, orice-ai face... banu' să iasă, tată! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu