miercuri, 14 decembrie 2011

De aia....

1. La TV a început o campanie agresivă privind "Proiectul Roşia Montană". Pe scurt, despre ce e vorba: nişte bătrâni (probabil plătiţi mizer) spun în faţa unei camere de luat vederi că în zona în care trăiesc e rău. Şi că... oricum ei se duc, dar vor ca măcar planul de exploatare a resurselor arealului să se concretizeze pentru ca tinerii să nu mai fugă peste hotare. Eu am o întrebare: de ce să fie asta singura cale? De ce nu ia nimeni în calcul ca înflorirea zonei să se facă pe altă cale? De ce doar exploatarea asta, care se pare că ar fi nocivă mediului, să fie singura şansă a celor tineri? De ce nu vine nimeni cu o alternativă?!

2. Cică, s-au comasat alegerile parlamentare cu cele pentru Primărie... şi probabil pentru Consiliul Judeţean. L-am văzut ieri la TV pe Iosif Boda în emisiunea lui Robert Turcescu. Domnul analist considera că există suficiente argumente legitime pentru ca acest fapt (comasarea alegerilor) să fie unul injust. Dar că... până la urmă trăim vremuri excepţionale şi asta justifică orice abatere de la reglementările în vigoare - ca să mă exprim aşa. Din ce ştiu eu... România trăieşte vremuri excepţionale din toate timpurile. Niciodată nu a curs lapte şi miere pe plaiurile noastre mioritice. Nu mi se par mai excepţionale vremurile de azi... în comparaţie cu cele de ieri. Şi cu acest argument putem să admitem şi alte lucruri odioase, care se petrec în această ţară! Mi se pare un argument prea periculos ăsta. Aş prefera să se respecte reglementările statului de drept... Sigur că aşa cum spun unii pe forum niciodată nu a fost totul curat. Dar asta nu înseamnă că trebuie să le dăm mână liberă acum şi să acceptăm orice! Pe principiul "vremurilor excepţionale".

3. Au murit nişte unii - mai mult sau mai puţin celebri pentru o anume categorie de public. Unii s-au sinucis, alţii s-au cărat din cauza bolilor bătrâneţii etc. Ştii ce mă scârbeşte pe mine? Faptul că acum când s-au dus se vorbeşte despre ei, îi laudă lumea că erau minunaţi. Deşi până mai ieri... nu-i băga nici dracu' în seamă. Am aşa... o iritare din cauza ipocriziei umane... mă scârbesc toate astea. Cu o zi înainte de ce nu-l ridicai în slăvi pe acel personaj? Nu spun că e rău... să i se prezinte biografia, dar nu la modul la care nouă chiar ne pasă. Pentru că nu ne pasă! Se vede de la o poştă că suntem doar de faţadă. Of, Doamne! I-a luat Dumnezeul la el... că se plictisea singur!

4. Vrăjitoarele... am auzit o chestie foarte faină. Cică parlamentarii nu pot vota o lege împotriva lor căci... ei sunt nişte clienţi fideli ai acestor femei! Ceea ce mi se pare... foarte bine! Te aştepţi de la cei care te reprezintă într-o structură a statului să fie mai luminaţi. Când se ghidează după credinţe ale evului mediu... atunci te întrebi... chiar te mai întrebi de ce suntem reprezentaţi la modul la care suntem reprezentaţi? Şi oamenii - mulţi - cred că le ţin partea acestor femei. Pentru că au această manie a superstiţiei: se îmbulzesc la moaşte, sfinţesc maşina, casa... şi tot soiul de alte ritualuri care nu ştiu câtă legătură mai au cu religia creştină, cât mai mult cu magia... cu ideea de protecţie magică din partea unei entităţi cu puteri, care ţin de supranatural.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu