vineri, 3 iulie 2009

Best Linux Application Contest 2009

Sa-i spunem Linux pentru studenti, caci acest concurs se adreseaza doar celor care sunt inscrisi la un colegiu sau o facultate acreditata. Intrecerea aceasta a programatorilor este organizata in fiecare an de catre IBM si Centrul de Competenţă Linux.
Pentru anul acesta data limita pentru inscriere e 13.07.2009. Cei care vor sa faca acest prim pas nu trebuie decat sa trimita un e-mail la adresa concurs@linuxcenter.ro in care sa realizeze o scurtă descriere a proiectului lor (obiective, metodologie şi rezultate). De asemenea, acest mesaj trebuie sa contina si CV-ul candidatului.
Cele mai bune 10 proiecte vor fi selectate pentru Marea Finală! Finaliştii vor fi anunţaţi pe 27.07.2009. Acestia trebuie sa trimite codul sursă al aplicaţiei realizate de ei până la data de 18.09.2009.
Unsprezece zile mai tarziu pe 29.09.2009 se va face si o ierarhizare a acestor proiecte si se vor anunta castigatorii. Deocamdata nu se vorbeste nimic despre premii, dar sper sa se faca si anunturi mai detaliate... sursa mea e un document .pdf de pe site-ul Facultatii de Matematica si Informatica Bucuresti.

Ce fel de aplicatii se doresc in acest concurs? Raspunsul e simplu si se refera la proiecte care:
• Să aducă îmbunătăţiri sistemului de operare Linux;
• Să fie o aplicaţie inovativă;
• Să contribuie la comunitatea open-source;
• Să aducă îmbunătăţiri semnificative unei aplicaţii Linux deja existente.

Nu pot decat sa urez succes participantilor!!! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu