duminică, 21 noiembrie 2010

Andy Murray a fost necruţător în faţa lui Robin Soderling

• Scoţianul l-a învins fără drept de apel în două seturi (6-2, 6-4) pe învingătorul Mastersului de la Paris 2010

În deschiderea Turneului Campionilor de la Londra, Andy Murray reuşeşte o victorie clară în faţa suedezului, Robin Soderling. Acesta a început ezitant meciul, pierzându-şi serviciul încă din game-ul al treilea al primului set. Nu a reuşit să se redreseze pe parcurs, permiţându-i astfel adversarului să-l domine şi să-l forţeze să-i mai cedeze încă o dată serviciul. Revenit în teren cu o atitudine nouă, jucătorul situat pe poziţia a patra la nivel mondial a reuşit să menţină echilibrat al doilea set, însă Murray (numărul cinci mondial) a fost imbatabil şi de data asta, reuşind să obţină break-ul care-i aducea un avantaj suficient de mare pentru a câştiga meciul. Asta în condiţiile în care nu şi-a pierdut niciodată serviciul. Cu o singură şansă de break (pe care a ratat-o) – şi aceea obţinută după o greşeală neforţată a scoţianului – în setul al doilea, Soderling practic nu a contat pe seviciul adversarului.
Pe de altă parte, Murray a semănat foarte bine cu un zid de care se loveau încercările de a face punct ale câştigătorului de săptămâna trecută de la Paris-Bercy. Observând că singura şansă a sa este jocul agresiv, Soderling mitralia decisiv mingile, multe lovituri intrând la limită. Însă, învingătorul Mastersului de la Shanghai 2010 a scos chiar şi lovituri pe care majoriatatea – în afară de el – le credeau pierdute, pasându-şi foarte spectaculos adversarul. Au fost două astfel de momente – câte unul pentru fiecare set – parcă scoţianul ar fi strigat tuturor: „I will not die!”.
Plasa fileului nu l-a ajutat deloc în aceast meci pe Soderling, el ratând nepermis de multe lovituri prin veniri nesigure în faţă. Şi scurtele lui Murray l-au incomodat foarte tare. Chiar şi la capitolul aşi scoţianul ar fi ieşit învingător, scorul fiind 10-2.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu