luni, 31 august 2015

Către d-nul Radu Alexandru de la Cațavencii

Mă uit și la comentarii și văd ce de adoratori ai. ok, selecție naturală. cum vrei tu. numai că lașitatea și prostia - ignorarea unor pericole viitoare - fac parte din categoria instinct de conservare. am 25 de ani, o viață ok... vreau să fiu individualist, nu mă fute de grija la nimeni... de ce să-mi risc eu viață și fericirea pentru ca pe viitor o generație nevinovată de copii să nu fie nevoită să riște refugiindu-se?!
 
De asemenea, niciun loc de pe Pământ nu e absolut sigur. Și nu e atât de simplu să te muți unde vrei. Că probleme de limbă, de respingere culturală, că nu-ți permite partidu'... și diverse alte cauza. Așa că-ți faci cuibul unde poți, încercând să te adaptezi individual fără să-ți pese prea tare de lume. Ci de alea 20 de grupuri din care zici tu că facem parte.
 
Problema e că într-o clipă, cineva pe planetă decide că locul în care ți-ai făcut tu cuib... e locul unde vrea el să sape o groapă cu bombardeaua. E și responsabilitatea lui să te ajute să ieși de acolo. Așa cum spui tu. De preferință înainte să dea cu bombardeaua.
 
Nimeni nu-și săpa singur groapă ca să plonjeze în ea. Încearcă să se adapteze cum poate. Cum și tu - în loc să te cari de aici - ai rămas într-o țară de rahat! Te-ai dus în capitală unei țări secondhand fiindcă erau ceva mai multe șanse, dar tot lângă tata Putin ești, mânceacas! Și nu te văd ținându-te de un steag pe care scrie Coldea jos labele de pe țara asta! Ci scrii mult despre pitzipoance și cocalari. Chestii facile, pentru proști. De ce? Fiindcă e mai avantajos pentru tine. Ca și pentru ăia care au ales să nu se luptă cu sistemele din țările lor și să-și ducă viață individual.
 
N-or fi relevanți mulți oameni, dar sunt nevinovați. 100%. Au încercat să-și apare ce aveau cum faci și tu. În zona lor. Că nu ne putem înghesui toți în locuri lipsite de conflicte. Mai ales că nu e niciun loc absolut sigur.
 
Greșelile trecutului? Serios? Tu de ce nu încerci să le îndrepți?! Preferi să cânți în strună unor autosuficienti, care cred că au înțeles cum e viață și consideră că femeile de serviciu mai ieftine or să-i ajute la ceva. O să creeze dezechilibre sociale. Și când sunt dezechilibre sociale și siguranță ta - individualist cum te consideri - va fi pusă în pericol. Dar se pare că instinctul de conservare nu te ajută să raționezi până acolo! De ce să te legi la cap dacă nu te doare?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu