luni, 30 mai 2016

Vânătoarea de electori - faza pe arhitectură

E adevărat că această campanie a fost foarte plicticoasă până în prezent. Însă... nu trebuie să minimizăm importanță umorului involuntar! El poate schimba starea de spirit a unui om. E ca un medicament care poate vindeca și cancerul,, dacă acesta se lasă vindecat de râs...

Eram ieri - tot pe la ora asta - prin curte când l-am zărit pe tata întorcându-se de la poartă cu ceva în mână. Părea că cercetează foarte atent acel lucru, iar asta mi-a stârnit și mie curiozitatea. Când s-a apropiat de mine, tata a făcut o remarcă răutăcioasă: „Ce de cartoane mi-a pus ăsta aici”... și mi-a întins indiferent pliantul pe care-l aveți mai jos:

veso:

Știu că sunt un pic cam... deplasate părțile, dar am denaturat materialul doar fiindcă pliantul nu încape pe o foaie A4, iar scannerul a avut nevoie de două etape pentru a cuprinde totul. Unirea am făcut-o în GIMP. Să zică merci, domnul arhitect, că-i fac reclamă gratuit!

În general, pliantul spune ce spun și celelalte. Să fie bine, să nu fie rău! Vorbe pe care și eu le pot promite pentru a fi votat. Doar că aici avem de-a face și cu o formă interesantă... decupată parcă pentru niște copii de clasa I! Când vine vorba de conținut, însă, pliantul se adresează celor de la grupa pregătitoare.

Luăm, spre exemplu, punctul 4: nu mai parchezi mașina în diagonală, ci drept! Și așa cică faci loc pentru încă două autovehicule. Da, bre, dar asta nu aduce așa multe locuri de parcare. Tot două în plus pentru fiecare parcare! Mai știm și noi nițică geometrie! Așa doar aglomereazi un loc aiurea și extinzi parcarea în carosabil. Se parchează în diagonală din rațiuni practice! Dacă mai adaugi și niște mașini de-a curmezișu' o să blochezi complet locul. Dar tu ești arhitect, ce-ți pasă de lumea reală? Într-o lume în care parcările sunt etajate, noi ne chinuim tot cu varul pe asfalt... Mai multă imaginație, domnu' arhitect!!

Punctul 3: transparență totală prin difuzarea la tv a dezbaterilor din CLM. De parcă asta i-ar împiedica pe policieni să se întâlnească între ei (pe ascuns) și să se pună de acord ca să-i facă viața nasoală primarului. Cu argumente solide! Și perfect valabile. Făcându-l chiar pe primar să pară un măscărici la televizor. Îmi amintesc de o ședință de prin 2009 la Consiliul Județean Brăila. Și... de felul cum se adoptau fulgerător deciziile. D-nul Bunea Stancu citea decizia - întreba cine e de acord - cine e împotrivă - cine se abține - după care spunea că se adoptă! Dar așa... la nivel de minut! Mai mult îi lua să citească de pe foaie decât să se uite în sală. Doar că erau și lucruri mai complicate pe ordinea de zi. Adică, excluderea unor persoane din CJ. LOL. Și ridicătorii de mână la comanda lui Stancu au fost atât de proști în înțelegerea sistemului de vot încât au reușit să elimine din CJ doar o persoană... nu pe ambele. Ce față a făcut nentu' Stancu în clipa aia: „Cine, mă, Gore?” LOL El știind că jocurile fuseseră deja făcute nu prea putea să accepte ideea că ăla rămânea încă în CJ...

Marian Ion e independent și el nu răspunde unui partid. Ci alegătorilor. Și, aș adăuga eu, celor care l-au susținut. Adică, unor privați! Și dacă ar fi să speculez... faptul că dai internet la tot orașul... mă poate face să cred că în spatele acestei manevre se află deja un contract pe bani mulți semnat cu o companie de telefonie mobilă. Ca să fie bine, să poată toată lumea să-și exprime nemulțumirle pe mobil. Și poate chiar un serviciu special să monitorizeze mai simplu activitatea de zi cu zi a oamenilor. Pui aplicația voluntar pe mobil... și crezi că participi activ la viața cetății.
Democrația asta participativă o să aducă foarte multă nemulțumire. Fiindcă vor fi plângeri căcălău! N-o să poți să le rezolvi pe toate! Trebuiesc prioritizate. Și atunci... să vezi distracție! :)

„Mai știi melodia aceea cu «noi în anul 2000»?” după care urmează internetul la tot orașul. Care-i legătura?!!! Erai pregătit să oferi internet Wi-Fi încă din anul 2000? Bine, boss... cu ce mă încălzește asta? Deja există net ieftin peste tot! Sigur ar fi mișto să fie gratuit, dar... când ceva e gratuit însemnă că de fapt nu-i vezi prețul!

Astea fiind spune... duminică o să op-op-heroina... STS-ul a zis că nu-s eligibil decât pe banca de rezerve! LOL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu