sâmbătă, 29 august 2015

Părinți, vă rog, nu încercați asta acasă, la școală sau oriunde în altă parte. Poate traumatiza un copil!

Tot săptămâna trecută bântuiam pe internet și am zis să fac o tură și pe site-ul Blasting News România (rețea independentă de știri copiate de pe alte site-uri) să mai văd ce mai fac - cum ar fi - colegii mei (pe care nu i-am întâlnit în viața mea). Și pe cine altcineva să citesc dacă nu pe numărul lor unu la acea dată? Dânsul se cheamă Bretcanu Cristian Petru - cică e prof de engleză și română, cică a fost redactor al unei gazele locale și se declară iubitor de frumos, plus câștigător al unui concurs literar „Tinere Condeie”:


Ei bine, fostul tânăr condei, reprofilat în tânără tastatură a clocit următorul text - jurnalistic nu alta:




În primul rând, nu se face să te declari prof de literatură și să nu-ți amintești măcar așa în treacăt cum socotea Stănică Rațiu în „Enigma Otiliei” (George Călinescu - lectură obligatorie la liceu):


Carevasăzică: 8+6 = 14 primăveri... numai bună de filmat de către Coby Persin și dată drept exemplu negativ pe internet. Ca să nu mai vorbim despre Florine (16 anișori) actriță la Paris în lumea bărbaților trecuți binișor prin viață („Iluzii pierdute” - Balzac). Stai așa, aici ne băgăm la corupere de minori LOL.

Pedofilia nu e o meteahnă a societății moderne, ba chiar în unele perioade a fost acceptată... fiindcă unii părinți își „măritau” puștoaicele de 14-15 ani (poate chiar mai tinere) cu dârlăi de peste 20... Plus, am putea să ne uităm la ce se întâmplă în unele comunități de rromi cu nunți între copii... și cine știe ce alte chestii.

Sigur că pedofilia e o problemă de actualitate, dar nu e o meteahnă a societății ăsteai, ci e una veche de când lumea! Iar în unele perioade ale trecutului era acceptată ca un fapt divers. Normal. Oamenii cu bani puteau cumpăra foarte simplu copii pe care să-i folosească după bunul plac.

De asemenea, să vii și să declari faptul că show-ul ieftin postat pe internet de Coby Persin dovedește ceva e ca și cum ai spune că nea Ilie chiar biciuiește norii doar fiindcă fulgeră!


Cât de certat cu logica să fii să nu vezi că rezoluția „camerei ascunse” e atât de bună că ai nevoie de efecte pe computer ca să poți să acoperi chipul fetițelor?! Se vede cu ochiul liber că e o regie pusă la cale de către vlogger-ul ăsta de doi bani, care a vrut să adune cât mai multe click-uri pentru producția sa (fără niciun scop educativ). Să-mi arate și mie cum se ascunde o cameră fiindcă eu nu-mi dau seama cum se face că fetița care umblă în apropierea parcului ăla nu își dă deloc seama că e urmărită!

Ce fel de părinte să fii să îți pui mască și să-ți aștepți copilul ca să-l traumatizezi doar ca să-i arați că nu e bine să te încurci cu orice ins pe internet?!!! Acest Ernest al youtube-ului a angajat niște actorași amatori ca să pună în scenă un show cât mai senzațional. Care nu demoastrează în fapt nimic...

Fiindcă oricât de proaste ar fi puștoaicele de 14 ani... eu nu pot să fiu atât de convins că ar accepta atât de ușor o invitație a unui necunoscut cu care să iasă în puterea nopții (iar ăla mai amintește și că a venit cu mașina împreună cu fratele lui mai mare! WTF?!). Omul e înzestrat cu instinct de conservare... O să-mi ziceți de tipa de 16 ani din Brăila - violată de fostul iubit și de un prieten al acestuia... ea practic ducându-se de bună voie acasă la ăla. Alta e seducția unui ins pe care-l cunoști deja și altceva avem aici...

Sigur că se pot întâmpla atâtea pe internet, dar Coby Persin n-a făcut decât un show grosolan și atât. Nimic educativ în el. Doar un părinte dement ar vrea să-și traumatizeze copilul în felul ăsta! E mult mai simplu să-i explici copilului să aibă grijă. Ca părinte ai dreptul să ceri închiderea contului copilului de pe un site de socializare! Dar ca să nu pară că îi interzici ceva îi faci chiar tu un cont pe care să-l administreze singur/ă și-i spui: vrei să te vezi cu cineva, fă-o acasă la tine, în timp ce e un adult în casă. Camera ta... e camera ta. Dacă simți vreun pericol ești mai în siguranță acasă decât într-o dubă! Sau orice fel de altă mașină... sau oricare alt loc. Vrei să te duci la cineva? Sună-mă să știu de unde te iua! Adu-l întâi să-l cunosc și eu după chip! Și învață să-i cântărești și tu pe oameni!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu