vineri, 10 aprilie 2015

Cum să pui checkbox în Word 2007

Cetățenii vigilant... ți descoperă abia acum - în 2015 - un documentar al postului National Geographic despre cercetările secrete ale CIA privind controlul minții pe timpul Războiului Rece, documentar care e pe Youtube încă din 2013! Halal vigilență! În schimb, găsesc mult mai repede triunghiuri maso-iluminati în clipurile vedetelor americane! Semn că CIA-ul n-a făcut o treabă chiar așa de mântuială. Am ajuns să glumim cu faptul că nu trebuie să ne mai planteze nimeni microfoane în camere... e de ajuns să ni se dea gratuit niște tablete sau smartphones. În schimb, vine Tata Uraniu și ne spune în Cațavencii că, până să ne îngrijorăm noi de controlul minții, ar cam trebui să ne preocupe planeta căci dacă mai supraviețuim încă 50 de ani... s-ar putea să intrăm în lupte aprige pentru un pet cu apă și un bol de haleus...

Și acum că v-am speriat suficient de tare (doar vine Paștele - ce Paștele Holloween-ului facem aici?!!!)... o să vă mai dau o lecție cu privire la editarea în Microsoft Office Word 2007. Cum să plantați în interiorul unei pagini Word așa numitele checkbox:

1. Întâi de toate aveți nevoie în Ribbon de tab-ul Developer. Dacă nu-i acolo: click pe pictograma Microsoft Office, click pe Word Options... iar acolo bifați căsuța: Show Developer tab in the Ribbon. Apoi, click pe OK.

2. Alegeți locul în care doriți să inserați căsuța ce poate fi bifată. Click pe Developer. Acum căutați pictograma Legacy Tools - undeva sub tab-ul References, ultimul de jos din Ribbon... pictograma reprezintă un dosar/folder Windows care are deasupra sa niște unelte  (o cheie franceză și un ciocan - cum spuneau înțelepții: Comunismul (secera și ciocanul) reprezintă exploatarea omul de către om, capitalismul (cheia franceză și ciocanul) e exact pe dos...).

3. Click pe această minunată pictogramă și alegeți din meniul ce se deschide pătrățâca cu bifă în ea. Încă o dată pe pictograma Legacy Tools și pe a-ul mic închis în cușca din hașură... ca să facem checkbox-ul alb! :)

4. Stați așa că nu ați terminat. Că aveți voi căsuța da' la ce bun dacă n-o poți bifa? Click pe Protect Document - tot în tab-ul Developer - pictograma de după tab-ul cu pricina... jos bineînțeles - și alegeți din meniul ce se deschide opțiunea Restrict Formatting and Editing. În dreapta se deschide o nouă fereastră. În aceasta vedeți la categoria Editing restrictions (cea de-a doua) că puteți bifa opțiunea: Allow only this type of editing in the document. Faceți exact ce v-am zis în enunțul precedent.

5. Imediat după astea aveți un meniul derulant. Click pe săgețica din dreapta și alegeți opțiunea Filling Forms.

6. La categoria Start Enforcement... se face vizibilă opțiunea Yes, Start Enforcing Protection. Click pe ea... alegeți și voi o parolă banală - gen 1 sau 0 sau ce vreți voi, dar să nu o uitați - tastați-o, retastați-o și click pe OK. Acum puteți să bifați căsuța pe care ați creat-o în pagină! Sau puteți să o lăsați așa.

7. Acum însă nu mai puteți edita textul în pagină. Ca să scrieți în continuare... e simplu... opriți protecția. Tot în fereastra Restrict Formatting and Editing... vedeți acum activată opțiunea Stop Protection. Click pe ea... introduceți parola aleasă de voi anterior... și click pe Ok. Acum veți reuși să aranjați textul cum vă place, dar lăsați căsuța bifată cum era. Ca să o modificați... alegeți să protrejați din nou documentul... așa cum am făcut anterior.

Succes!

P.S. Din cauza unor probleme cu redacția Blasting News Romania mi-am oprit textele pentru o perioadă. Oamenii mi-au tăiat așa de-a-n pulea un articol la declarația cea mai importantă a lui Judd Trump pe motiv că nu am dat sursa... deși sursa era la finalul declarației mai lungi! Prostia ar trebui să doară... din păcate nu pot să-mi iau cei 19 evro și să mă car de acolo... ci trebuie să mai scriu multe lucruri ca să ajung la 50 de evro și să nu fi muncit de pomană pentru site-ul lor de mari jurnaliști labagii în cerc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu