joi, 12 martie 2015

Cum să scapi de Epic Scale

V-am scris undeva, în dimineața asta, de ce este nașparliu Epic Scale. Dați un click să vă benoclați!

Cum știți dacă s-a infiltrat în sistemul de calcul și măgăria asta? Simplu: CTRL-SHIFT-ESC (pe Windows 7) sau CTRL-ALT-DEL (pe Windows XP) și beliți ochii la tagul Processes. Dacă apare acolo, vă halește resurse!


Nu vă speriați. Putem să scăpăm de intrus! Iată ce facem:

1. Mai întâi dați click dreapta pe EpicScale.exe în Windows Task Manager și alegeți End Process ca mai jos (după care alegeți End Process din nou dacă vă apare fereastra de confirmare):


2. Trebuie să-l eliminăm de la Start Up ca să nu mai pornească de fiecare dată când deschidem computerul. Pentru asta aveți de făcut câțiva pași simpli: click pe butonul Windows/Start, tastați în locul liber msconfig.exe (pe XP alegeți Run, după care tastați același lucru) și Enter, alegeți tag-ul Start Up în fereastra nou deschisă, după care deselectați Epic Scale ca mai jos:


3. Trebuie să ștergem folderul ce conține programul. Mergem în C:\ProgramData (probabil Program File în XP), căutăm folderul EpicScale, click dreapta pe el și alegem Delete!


4. Eliminați Epic Scale și din regiștrii Windows! Click pe butonul Windows/Start, tastați acolo regedit (pe XP alegeți întâi Run și apoi tastați același lucru) și Enter. Navigați către intrarea EpicScale și elimnați-o! Aceasta e intrarea: HKEY_CURRENT_USER\Software\EpicScale. Click dreapta pe EpicScale și alegeți Delete din meniul ce se deschide. Ca mai jos:


Foarte bine. Ați scăpat de nenorocit. Acum ar trebui să restartați sistemul să fiți sigur că totul e în regulă.

Numai bine! :)

P.S. ca să nu ziceți că am manglit ideea de undeva... și nici n-am pus o sursă... uitați de aici sunt luate imaginile. Pași sunt aceiași. N-ai cum să schimbi asta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu