luni, 10 noiembrie 2014

Cum să reactivezi partiţiile ascunse în Windows

Am învăţat o şmecherie nouă şi întrucât sunt un ins altruist o împart cu voi!

Să presupunem că v-a mâncat în cur şi umblând aiurea pe net v-aţi ajutat staţia de lucru să contacteze ebola. Din fericire, computerul va sângera multă vreme în interior, dar nu-şi va da obştescul sfârşit. Dus la reanimare se va însănătoşi! Chiar şi fără asta, va gâfâi într-una, va da senzaţia că o să-şi scuipe plămânii pe asfalt, dar va continua să se târâie! Pentru voi, care sunteţi trepăduşi tehnologici, cel mai bun antivirus este reinstalarea Windows-ului. Toate bune şi frumoase până la acest punct.

Băgaţi CD/DVD, boot de acolo... urmaţi instrucţiunele de pe ecran... formataţi partiţia C (pe celelalte le lăsaţi aşa cum sunt) şi ajungeţi ca după un veac de aşteptare şi ţigări să aveţi un Windows nou pe computer. Felicitări! Doar că în clipa în care deschideţi  My Computer... uimire! Lipsesc partiţiile neformatate! WTF?!!! Cum plm aşa ceva?! Câte chestii am acolo! Toate filmele mele nevăzute, supte de pe torente sunt acolo! Şi câte şi mai câte cărţi de bucate, poze cu pisici urduroare şi fete la nudu gol pierd dacă nu recuperez nenorocita aia de partiţie D. Că doar nici n-am atins-o în clipa instalării! Era virgină şi acu’ nu mai e deloc.

Ştiu că sunteţi trepăduşi tehnologici (altfel nu aţi fi ajuns aici) şi nu ştiţi decât să intraţi pe facebook şi să chat-uiţi pe yahoo messenger, că nu aveţi nevoie de altceva! Aşa că am să vă spun eu cum se găsesc partiţiile care sunt ascunse după instalare:

1. Click dreapta pe My Computer;
2. Click pe Manage;
3. În stânga click pe Disk Management şi Voila! Vedeţi că partiţiile lipsă sunt acolo... Doar că nu au o literă în dreptul lor!
4. Click dreapta pe una dintre ele...
5. Alege opţiunea Change Drive Letter and Paths...
6. Click pe opţiunea Add...
7. Trebuie să fie bifată căsuţa „radio” din dreptul opţiunii: Assign the following drive letter
8. În dreapta acestei opţiuni e un meniu derulant cu majuscule.
9. Puteţi să schimbaţi din acest meniu denumirea partiţiei: E, G, H, I, J, K etc.
10. Când sunteţi mulţumiţi de modul cum aţi botezat partiţia click pe OK.

Dacă vă veţi uita din nou în fereastra ce se deschide după ce faceţi click pe My Computer... o să vedeţi că partiţia lipsă e din nou la vedere! Uh! Respirăm uşuraţi... nu am pierdut datele contabile de la firmă!

P.S. Urmând aproape aceiaşi paşi puteţi să ascundeţi unele partiţii de indiscreţi. Nu trebuie decât ca după pasul al treilea să daţi click dreapta pe o partiţie care nu este ascunsă, să alegeţi opţiunea Change Drive Letter and Paths... şi apoi să faceţi click pe opţiunea Remove. Click pe OK pentru confirmare şi pentru cei care nu ştiu acest truc aţi ascuns toate datele cu perversiunile voastre de pe internet. Asta în cazul în care staţia de lucru e folosită şi de către alţi ipochimeni în afară de dvs.

14 comentarii:

  1. Ar fi unul: limbajul extrem de colorat al preaatotstiutorul in materie. Oare sa nu-I fie cunoscut acestui bloger de pe cealalta lume, intr-adevar, ca nimeni nu e atotstiutor in aceasta lume, ca oricat invatam, tot prosti murim? Recte si dumnealui care, dupa cum ne invata, stie tare bine o lectie ca occidentalii: surubul x de pe stanga fata si atat. Rest trebuie sa vina alt service. Multumesc mult pentru tutorialul creat. Voi cauta altul, fie si pentru modul inedit cum ati decis sa-l dati. Sa fie asa azi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tu poți să mori cum vrei - recte prost. eu vreau să trăiesc veșnic. LOL

      Ștergere
  2. bai baieteee....esti un mare ghertzoi si un mai mare chibtz! daca nu stii ce este chibitzu' esti la fel de nestiutor sa nu te "jiganesc" sa-ti spun cum esti in realitate insa, nu ma lasa inima sa nu-ti zic, esti un mai mare cocalar prost decat cei ce-ti citesc "groapa de la Glina" si asta din "pula" curiozitate...intezelsesi bre ce voi-i a zice? hai sictir cu bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. limba handicapatilor mintal de pe net cu aere de genii nu o stapanesc, asa ca mars la spitalul pentru oameni cu dizabilitati de vorbire internauta.

      Ștergere
  3. SUPER TARE - MERGE !
    MULTAM FAIN !

    RăspundețiȘtergere
  4. Multam fain...si chiar m-a amuzat limbajul viu colorat, adica mi-a trecut supararea!

    RăspundețiȘtergere