vineri, 7 martie 2014

O să ajung la fel de celebru ca Walt Disney!

Am citit aici despre cerinţa unei poveşti tragice, pe muchie de cuţit... dar cu final fericit (ce-mi plac rimele mele). Povestea aia în care personajul este la marginea prăpastiei, cineva se oferă să-i dea un brânci să nu se aibă pe conştiinţă... el se agaţă cu mâinile în ultima clipă de margine, celălalt vrea să-şi facă treaba până la capăt şi îi striveşte degetele... urmează inevitabila cădere, dar, cu vreo 30 de metri înainte de impactul cu o stâncă ascuţită, personajului nostru îi cresc aripi şi învaţă să zboare! Ia-o p-asta! Aşa că povestea mea ar fi următoare:

Acum 30 de ani, aveam 45 şi doctorul oncolog a calculat în urma unor teste că mai am de trăit doar 30 de zile (ştiu, o să spuneţi că e clişeu, că plagiez... un film de anul trecut, dar nu! aveţi răbdare). Eram singur! Femeia mă părăsise şi luase cu ea cei trei copii ai noştri (două fete şi un băiat de doar 3 ani). Părinţii nu-mi mai erau alături de multişor, iar prieteni nu am avusesem niciodată! Eram singur, stresat şi cu speranţa că voi ajunge la fel de celebru ca Walt Disney sfărâmată! Trei zile mai târziu am făcut atac de panică, inima a luat-o la goană şi s-a împiedicat pe drum... în cele din urmă a cedat! Atac de cord. Doctorii care s-au ocupat de mine nu aveau la îndemână apă vie aşa că au folosit pedale pentru şocuri. Ciudat, credeam că şoc găseşti doar în ziarele cu fete 90% dezbrăcate şi poveşti 99% inventate de un PR slab pregătit (cum ar zice mama la prost). Trupul ăla era inutil. Îl părăsise viaţa. Aşa că l-au îmbrăcat în palton de frasin şi l-au pus la păstrare într-un fel de pivniţă cu acces restricţionat! Ceremonia a fost plăcută. Tăcută aşa cum a fost întreaga viaţă. Anonimă! Cioclii se grăbeau pentru masa de prânz, iar preotul n-a făcut mare efort căci nu avea cine să-i dea daruri!

Acum am 27 de ani... sunt încă mai tânăr decât Dan Andronic, burlac (am auzit recent într-un film că nimeni nu e fericit când e căsătorit) şi cu speranţe mari că am să ajung la fel de celebru ca Walt Disney. Chiar dacă va trebui să muncesc pentru asta, o să ajung la fel de celebru ca Walt Disney!!

Repetaţi cu mine:

O să ajung la fel de celebru ca Walt Disney! Încă o dată!!! O să ajung la fel de celebru ca Walt Disney! Încă o dată!!! O să ajung la fel de celebru ca Walt Disney! Încă o dată!!! O să ajung la fel de celebru ca Walt Disney! Şi încă o dată!!! O să ajung la fel de celebru ca Walt Disney! O să ajung la fel de celebru ca Walt Disney!

P.S. Dacă urmăriţi cifrele cu atenţie şi povestea... s-ar putea să nu pară că are vreun sens... dar mai gândiţi-vă! A fost o înscenare sau doar reîncarnare?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu