duminică, 16 martie 2014

Magician să fii, baftă să ai

Dacă-l priveşte pe Shaun Murphy - rozaliu şi binedispus - nu ai cum să nu realizezi că seamănă leit cu un personaj de desene animete! Ar putea foarte bine să fie aşezat într-un serial din "The Looney Tunes Show" împreună cu Bugs Bunny, Duffy Duck şi Porky Pig, iar lumea să nu remarce vreo inconvenienţă. În fapt, un alt mare sportiv nu a văzut ridicolul situaţiei şi a acceptat să joace într-un film alături de personaje precum Bugs Bunny şi Duffy Duck. E vorba de Michal Jordan. Aşa că, în cazul în care reprezentanţii companiei Worner Bros sunt pe recepţie şi doresc să realizeze un desen animat despre snooker, nu ar trebui să-l aleagă pe Ronnie O'Sullivan ca erou, ci pe Shaun Murphy! Pentru că se potriveşte mai bine.

Adversarul său de astăzi - Mark Selby, căruia i se mai spune the Jester from Leicester (adică Bufonul din Leicester) - pare mai degrabă un adolescent întârziat. Are freza aia la modă şi e căsătorit cu o femeie ceva mai în vârstă... semn că (aşa cum spune psihanaliza) îi trebuia o mama mai sexy... în braţele căreia să-şi culce visele.

Toate ca toate, prima parte a finalei de la Haikou World Open 2014 a fost de partea Magicianului... care nici nu ne-a lăsat bine să ne dezmeticim că avea deja la pauza dintre primele două reprize un confortabil 4-0. Mark Selby a revenit mai vioi (după ce și-a scos mănușa - o fi aruncat-o sau s-a decis să nu mai joace cu mănuși?) şi a făcut 4-2, dar repriza a a doua a sesiunii întâi s-a încheiat cu 3-2 pentru Murphy... deci după prima sesiune scorul era 7-2!

Un 3-1 după pauza mare l-a menținut pe Selby în meci. Fără însă ca el să facă mare lucru, ci doar speculând greșelile adversarului - ducând scorul la 8-5. În repriza a doua a sesiunii decisive, Selby n-a mai putut lua decât un singur frame, iar Magianul a reușit să închidă partida cu 10-6.

Ultimul joc a fost cel mai spectaculos. Selby s-a luptat pentru cele trei snookere de care avea nevoie... a obținut două dintre ele, însă doar cu bila roz și cea neagră pe masă... e greu să emiți pretenții. Rămân doar amintirea spectacolului din acest ultim joc și discursurile de final... Restul e uitare.

Ca fapt inedit: Selby a decis să pună la bătaie propriul pet cu apă... pentru că trofeul dispăruse! Comentatorii de la Eurosport au bănuit că Mark Allen ar ține prea mult la el și nu ar mai dori să-l înapoieze. Teoria mea e ceva mai simplă: chinezii l-au confiscat pentru a-l falsifica. Și nu au avut suficient timp ca să pună la punct toate detalii...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu