sâmbătă, 29 martie 2014

Cum să faci rost de un certificat CISCO fără să dai vreun examen!

Înainte de toate, descarcă şi instalează programul Foxit PDF Editor.

Apoi, salvează pe propriul computer fişierul PDF de mai jos. El reprezintă o machetă a unui certificat CISCO.

Fişierul salvat pe HDD/SSD va fi deschis şi editat cu Foxit PDF Editor. În locurile specifice numelui şi prenumelui propriu, al denumirii instituţie de învăţământ şi chiar în locul în care este trecut numele şi prenumele instructorului se vor scrie informaţii specifice fiecărui individ. Ar fi bine ca şi data să fie modificată. Tot în engleză! După fiecare schimbare, se alege pictograma din stânga sus, care să confirme faptul că fişierul a suferit o transformare:


Din păcate, varianta gratuită a aplicaţiei are o mică meteahnă: creează undeva în dreapta paginii fişierului o "ştampilă" cu specificaţiile programului. E totuşi bine că se rezumă doar la marginea foii şi nu la alte zone mai sensibile din cadrul documentului:


Ca scapi de această neplăcere poţi apela la site-ul https://www.pdfescape.com/, unde alegi opţiunea EDIT YOUR PDF NOW:


În fereastra care apare utilizatorul are posibilitatea de a crea un nou document PDF, de a încărca pe site un document deja existent pe computerul propriu (cazul nostru), de a încărca un fişier de pe internet sau de a redeschide un fişier care a fost editat anterior în cadrul site-ului (pentru userii care au cont pe site). Aşa cum se poate vedea va fi aleasă a doua opţiune:

Urmează fereastra în care se navighează către fişierul PDF ce trebuie editat - în cazul nostru macheta certificatului CISCO - şi se face click pe opţiunea upload pentru a încărca pe site fişierul:

Acum vine la rând editarea propriu-zisă. Se fixează pe ecran pagina astfel încât să se vadă clar "ştampila" aplicaţiei Foxit PDF Editor şi se alege opţiunea Whiteout:

Cu ajutorul cursorului mouse-ul (în timp ce e ţinut apăsat butonul stâng al acetuia) se trasează (ca în Paint-ul din Windows) un dreptunghi alb peste "ştampilă":

Important e să se menţină egale liniile care despart rândurile în cadrul certificatului. Pentru a păstra aparenţele. După această opraţiune de cosmetizare a paginii... se alege comanda Download şi se salvează pe HDD/SSD noul fişier PDF:

Acum toată lumea e pregătită să meargă la un centru de listare a documentelor şi să ceară acolo imprimarea certificatului pe hârtie specifică diplomelor (un carton - ca să mă exprim aşa). După care se poate merge la un prof îngăduitor - care să semneze plastografia - sau - dacă nu există aşa ceva - cel mai bine este să se arunce acolo o semnătură... pentru că oricum nu stă nimeni să verifice atent foaia.

P.S. Mulţumit din nou lui Katy că ne pune la dispoziţie contul de scribd.com pentru a încărca acolo pdf-uri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu