marți, 11 martie 2014

Cum să creezi casete text tip bandă desenată cu GIMP

Să presupunem că aveţi o imagine cu câteva personaje şi doriţi să puneţi nişte vorbe în gura unora dintre ele ca să pară totul mai amuzant. Cum se face asta? Simplu!

1. Deschidem GIMP.

2. File şi Open pentru a deschide imaginea pe care dorim să o edităm.

3. Dacă nu e deschisă fereastra Toolbox, click pe meniul Windows şi New Toolbox.

4. Dacă nu e deschisă nici fereastra Tool Options, click click pe meniul Windows, apoi Tool Options.

5. În fereastra Tool Options, alegem opţiunea "Add to the current selection" (cele două pătrate roşii suprapuse).

6. Click pe Free Select Tool în fereastra Toolbox (şiretul cu nod de lângă elipsa cu linie punctată). Mergem pe imagine şi creăm un triunghi îndreptat către personajul căruia dorim să-i atribuim o anume replică. E foarte simplu: trei click-uri consecutive... unind un triunghi!

7. Click pe Ellipse Select Tool sau Rectangle Select Tool şi peste o parte a triunghiului creăm o elipsă sau un un dreptunghi - ca să semene împreună exact cu o casetă de dialog din benzi desenate!

8. Acum se poate observa faptul că cele două "desene cu linie punctată" s-au reunit în unul singur. Putem să umplem spaţiul cu alb (Edit şi Fill with BG Color) sau cu o altă culoare (Edit, Fill with FG Color). Această acţiune nu e neapărat necesară, dar ajută la evidenţierea textului în cazul în care imaginea este mai complexă, iar culoarea textului trebuie să fie aleasă cu grijă pentru ca acesta să fie vizibil.

9. Click pe meniul Edit, apoi Stroke Selection... se alege dimensiunea conturului casetei de dialog... apoi click pe Stroke. Se poate alege înainte de asta culoarea pe care va trebui să o aibă acest contur în fereastra Toolbox!

10. Click pe meniul Select, apoi All şi avem o casetă de dialog. Nu mai rămâne decât să adăugăm textul amuzant şi să publicăm imaginea!

11. Pentru a face exact ceea ce scriam mai sus, mergem din nou în fereastra Toolbox, la opţiunea Text Tool (A-ul acela!). Ne întoarcem la caseta de dialog, creăm un loc în care vom adăuga textul şi... ne folosim imaginaţia. Textul se poate aşeza apoi... ca să arate cât mai frumos în interiorul cuştii sale... şi toată treaba se salvează. Click pe meniul File şi Export...

Gata. Vă puteţi pune pe treabă şi să bombardaţi netul cu replici comice pe care le dau Băsescu, Ponta, Antonescu sau alte personaje pitoreşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu