vineri, 6 septembrie 2013

În pricipiu, Rafa vs Nole

Dar să nu-i subestimăm nici pe Stanislas sau pe Richard! În fapt, consider că pentru frumuseţea tenisului parcă mai interesantă ar fi o finală între cei cotaţi cu şansa a doua în cele două semifinale de la US Open. Pe undeva s-ar face dreptate, întrucât cei doi par că deţin toate argumentele tehnice pentru a fi campioni ai sportului cu racheta. Când văd cât de elegant şi natural lovesc reverul ăla cu o singură mână (şi nu doar atât!) mă întreb pe undeva dacă nu ar fi corect ca măcar o dată unul dintre ei să triumfe la un turneu de Grand Slam. Mai aproape îmi e Stan... deşi eu sunt fan al lui Djokovic!

Rafa la turneele de pe urmă (sezonul pe ciment-covor/carpetă) a învins cam pe toată lumea. Aşa că într-o finală, chiar şi cu Nole, are prima şansă. De cealaltă parte, deşi Djokovic parcă şi-a asprint loviturile... nu-mi lasă senzaţia uneori că poate să-l domine pe Nadal.

Iar dacă-l întâlneşte pe Stan, Rafa cred că o să se impună din nou categoric. Nu ştiu ce se va întâmpla în semifinala cu Richard... Nadal nu e de nebătut (a pierdut destul de devreme la Wimbledon), dar e tenismenul care trece acum printr-o perioadă în care trebuie să aibă multă încredere în jocul său după seria de victorii pe suprafeţele rapide de ciment.

Pe de altă parte, la Capionatul Mondial de Şase Bile Roşii se vor întâlni Mark Davis (deţinătorul titlului) şi Nelu Robertson - care cică ar fi pe poziţia întâi în ierarhia mondială! Aş fi vrut să câştige astăzi Selby, dar n-a fost să fie. Celălalt Mark a fost mai bun. Îi va fi însă dificil când vine vorba să-şi apere titlul în faţa australianului, pentru că (statistic vorbind) când a ajuns în ultimul act Nelu de cele mai multe ori a şi câştigat.

Ce-mi place la formatul cu şase bile roşii? Meciuri mai scurte şi mai spectaculoase! Uneori nişte "târâie tac" te fac să-ţi pierzi răbdare urmărind o partidă de snooker clasic. Nu vorbeasc de elită, ci de jucătorii mai slab cotaţi care fac jocuri imposibil de lungi. Unele sunt interesante, altele însă... doar enervante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu