joi, 28 martie 2013

Legea siguranţei naţionale...

"Legea siguranţei naţionale care din 1991 e complet desuetă fiindcă nu conţine niciun fel de problemă (legată de Internet - adăugirea mea pentru că ăsta era contextul)... fiindcă cine se gândea în 1991 la calculatoare?" - Costin Georgescu (fost director SRI), ieri noapte la emisiunea "Prim plan" (cu Mihai Rădulescu) de pe TVR1.

Învelită în mantia asta a siguranţei naţionale şi a terorismului internaţional, care cică ameninţă România (unde? când?)... ideea sună bine. Iar înainte de asta s-au pus bazele de susţinere: pe internet sunt racolaţi cei care se aruncă în aer pentru cele 1000 de virgine de pe lumea ailaltă (mie personal mi-e greu să cred asta! trebuie să fii educat într-un anume fel ca să ai anumite porniri! şi nu te educi în acest sens pe internet!) şi mai vine una şi mai şi de la Adelin Petrişor: pe internet există mai multe site-uri pro-terorism, decât site-uri "care luptă cu terorismul"... (cum ai putea să lupţi cu terorismul pe un site web? poate poţi să te declari împotriva idee de terorism, să araţi că omul are de suferit de pe urma activităţii ăsteia păguboase, să promovezi nişte idei... dar cât înseamnă asta în lupta împotriva terorismul?... mai nimic... e ca atunci când oamenii dau like pe Facebook pentru o cauză, dar să iasă în stradă... pauză!). Lupta împotriva terorismului ţine în principal de armată şi servicii aşa zis secrete... că ele sunt luate la întrebări când se întâmplă ceva catastrofal. Nu site-urile pro sau anti-terorism.

Eu totuşi nu vreau ca Internetul să fie considerat o ameninţare la adresa siguranţei naţională. Pentru că de aici începe posibilitatea controlului acestei jungle informaţionale (netul de azi nu mai este în niciun caz o "autostradă informaţională" cum spunea Al Gore, ci e o junglă: vreau drepturi de autor pentru această idee!). Nici n-au fost prinşi nişte terorişti serioşi în România că... vine Adelin Petrişor cu un reportaj realizat în compania şeicului Omar Bakri - care nici nu cred că ştie unde se află România pe hartă - şi ne spune că suntem o ţintă sigură pentru terorism. Aşa de îngăduitori sunt ăştia că mai întâi ne previn şi apoi... dacă nu ştim de vorbă bună... ne arată ei nouă! :) Şi pentru treaba asta trebuie să ne gândim serios cum să considerăm şi internetul o vulnerabilitate naţională... exact cum parcă e şi presa! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu