miercuri, 21 martie 2012

Şcoală gazdă din pătuc!

Ieri, Ministerul educaţiei a făcut o declaraţie pentru mamele îngrijorate că pruncii lor nu vor mai fi înmatriculaţi în instituţii de învăţământ. Astfel, femeile sunt rugate să nu se impacienteze şi să nu mai apeleze la practici neortodoxe, cum ar fi sfânta şpagă, pentru că fii şi fiicele lor - în cazul în care nu vor mai avea loc la şcoală - vor intra automat în clasa -1 la ŞCOALA AJUTĂTOARE!

Dacă nici aici nu se vor găsi locuri disponibile, nu este totul pierdut! Nu trebuie decât să mai aştepte câţiva ani până ce Traian Băsescu îşi va încheia mandatul de preşedinte. Dânsul a declarat că va înfiinţa o şcoală pentru politicieni în care toţi cei fără de şcoală vor intra pe primele locuri. Surse sigure ne-au dezvăluit că motto-ul instituţiei va fi: Carte mult nu se cere/Prost să fii, să faci avere! Aici vor avea parte de cursuri interesante: absorţia fondurilor europene în pantaloni mulaţi, educaţia fizică a dosului de palmă peste bot, cum să faci profit din vânzări anterioare, etc.

Dan Diaconescu Direct a hotărât că a trecut destul timp de la dispariţia, ca măgarul în ceaţă, a lui Boldea, pentru ca să încropească o nouă şuietă de căutare la televizor. De data acesta nu-l va mai aduce pe Lazarus în garsonieră, ci va apela la doi reputaţi profesori de la o prestigioasă Universitate din New Jersey, SUA. Cei doi ne-au scris împreună - ca Ilf şi Petrov - că "până la urmă nu e decât o problemă simplă de fizică. Distanţa este viteza ori timpul. Se face o medie a vitezei de deplasare a omului în epoca modernă şi se înmulţeşte cu numărul de ore de când este dat dispărut. Astfel vom cunoaşte raza cercului arealului în care se află. Pe toată circumferinţa cercului vom aşeza trupe speciale pentru a-l înconjura. Neavând unde să se ascundă va ieşi singur şi din gaură de şarpe precum marmota din oraşul Punxsutawney - care iese primăvara din adăpost ca să-i anunţe pe oameni cum va fi vremea. El ne va spune astfel că se predă şi va da în gât pe toţi cei cu care a pus la cale jefuirea ţării pe căi oneste."

La următorul recensământ am să mă declar extraterestru! Nu din dorinţa de a solidariza cu cei care au spus că ar fi cavaleri jedi, ci pentru că am să scriu asta: Logică incontestabilă, cu excepţia faptului că oricât de departe ai merge şi umbra te va urma! Mă întrebaţi ce legătură este între asta şi restul textului... Ei bine, aparent niciuna. De aceea, suntem noi extratereştrii superiori oamenilor! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu