luni, 25 iulie 2011

Contabilitatea pe înţelesul tuturor!

După cum bine ştiţi (sau nu! că doar nu e neapărat să ştiţi) urmez în acest moment un curs de contabilitate. O să o ţin aşa din curs în curs... şi n-o să ajung la niciun rezultat. Dar cel puţin am înţeles ceva: cum stă treaba în contabilitate. Deci ea vorbeşte despre gay... activ şi pasiv.
Regula de aur e că... activul e egal cu pasivul! Ca în orice cuplu... nu? cei doi sunt egali... sau nu? :| Iar atunci când creşte ceva la activ... intră aceeaşi cantitate şi la pasiv, sper că aţi înţeles cum stă treaba! Dacă scade la activ, scade şi la pasiv... Că doar nu poate să crească la unul şi la celălalt ba!
Iar dacă la activ creşte, iar la pasiv ba... că nu vrea el atunci să-i crească nimic... păi, se înmoaie şi activ, intră la apă rece - cum s-ar zice - şi scade la loc!
Dacă-i creşte ceva lu' pasiv, iar activul nu-i prin zonă... asta e deja înşelătorie! Deci va trebui să facă repede cumva să-i scadă... ca să nu se prindă activul de situaţie... şi să rămână în continuare egali!

P.S. Asta a fost toată lecţie... simplu! Nu?

3 comentarii:

  1. Pfff, asa ca buna ziua! ...:))))
    Oricum in viata e bine sa stii de toate, cine stie cum te lovesti de contabilitate, e bine ca ai facut cursul. SI unde m-ai pui ca l-ai incehiat cu bine:P...
    Si ce cursuri ai mai facut?...lauda-te! Iti dau voie:P...serios acum enumera zecile de cursuri...

    RăspundețiȘtergere
  2. Stai că sâmbătă dau examenul! :)))))) Las că pun atunci şi o poză cu colegii de acolo. Că am avut şi pe cineva care să ne pozeze... :)))))

    Şi acum ca să mă laud:
    - sunt aşa: inspector protecţia muncii, manager de proiect european, conducător de calculator şi contabil... hai că nu-s aşa multe. :)))))))

    RăspundețiȘtergere
  3. ce ma ai citit un paragraf dintr-un manual de conta? :)) si daca sunt doua active? =))

    RăspundețiȘtergere