marți, 14 iunie 2011

România ca un pepene sau o halcă de şuncă din Tom şi Jerry

Observ că nu mai încetează "regionalizarea" ţării noastre... că secuii vor să aibă zona lor în care să-şi exercite influenţa. Mie cearta asta pe feliile din România împărţite după interese politice (cum altfel?... şi pe noi nu trebuie să ne întrebe nimeni?) îmi seamănă cu o veche ceartă din serialul de desene animate "Tom şi Jerry". E acolo un episod în care Tom, Jerry şi Spike... reuşesc cum-necum să ajungă la un acord. Nu ştiu cine sunt personajele... că dacă l-aş asemăna pe Băsescu cu Spike... s-ar supăra d-nul Vasile Blaga (cu care am ţinut la alegerile din PD-L, vă amintiţi doar) şi eu nu doresc un asemenea lucru! Aşa că vă las pe voi să împărţiţi personajele...

Ei bine, cele trei animale se împrietenesc şi... ce să vezi? Dau de o halcă de carne/şuncă... nu am ştiut niciodată ce e chestia aia... care cade dintr-un camion cu marfă, ce se împiedică într-o denivelare a străzii. Bucuroşi cei trei o iau şi o duc în casă, o pun pe masă şi de aici începe disputa. Cum să împartă halca de carne. Toţi vor partea mai mare şi-şi desenează pentru sine câte o parcelă cât mai mare... Din fericire, halca nu reuşeşte să fie halită de ei pentru că are norocul să ajungă în canalizare... şi aşa se duce dracului şi prietenia. Iar personajele încep din nou să se ciomăgească utilizând cratiţe, tigăi... bare de metal şi ce mai au la îndemănă.

Mă întreb cât o să mai dureze ţara asta?... când o să se ducă dracului? adică în subteran... la fund. şi să-i lase pe toţi ăştia care vor continua certurile lor inutile şi instinctuale în continuare la televizor.

P.S. hamsterizarea jurnaliştilor cred că se referă mai mult la faptul că nimeni nu mai caută cu adevărat, nu se mai fac anchete serioase... ci se mestecă repede ce dă toată lumea. Că în loc să căutăm unii într-o parte, alţii în alta... să dezvăluim... vorbim despre aceleaşi subiecte... pentru că toţi le au... din diferite puncte de vedere. Nimeni nu vine din teren cu altceva... sau dacă vine e copiat imediat fără să se facă verificare. S-a întâmplat ceva penibil în felul ăsta... de 1 aprilie o publicaţie locală a dat pe prima pagină nişte informaţii false. Iar altă publicaţie, din dorinţa de a avea şi ea subiectul cu pricina, a copiat fără să verifice... Şi... iată că s-au făcut de rahat! Dar la acea publicaţie se aşteaptă în continuare la coadă... căci e gratuită. "De parcă ar pute hârtia pe mormânt".

2 comentarii:

  1. Totul pare sa se desfasoare intr-o precampanie electorala, eu nu mai cred nimic din ceea ce spun politicienii

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumesc frumos pentru comentariu! :)

    RăspundețiȘtergere