miercuri, 20 aprilie 2011

Nici nu ştiu ce titlu să dau... poate că despre furt şi prea-curvie în Săptămâna Mare

Nu prea pot dormi dimineaţa de la o vreme - cred că e de la faptul că se luminează mai pe la 6-7... şi eu nu am ferestrele acoperite (deşi am rugat-o pe mama să mi le acopere cu ceva mai întunecat, dar cică nu că să las să intre aerul... de parcă aerul intră când fereastra e închisă... ba mai mult când în sfârşit fereasta era acoperită cu nişte mobilă de la cineva a făcut tot ce a putut ca să dea mobila de acolo... şi să lasă lumina să intre... la naiba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)... buuun. Şi ce fac ca să mai treacă timpul? Deschid televizorul şi sar de la una la alta. Azi am nimerit la o emisiune de-a lui Horia Ivanovici, care-l avea invitat în studio pe Sorin Cârţu (antrenor Steaua... ce ciudat sună!). Şi mi s-a părut cam ciudat tupeul cu care aborda d-nul Cârţu problema blaturilor. Că... ce Steaua nu avea dreptul să câştige cu Urziceniul... Numai Galaţiul? Şi că Alin Raţiu - care a greşit flagrant la faza la care mi se pare că s-a dat din calea mingiei - fotbalist la Sportul Studenţesc... s-a ferit de minge la ultimul gol al Stelei. Or, de ce trebuie să dea impresia tot meciul că e cu Steaua un om care vrea să facă blat? Păi, nu e mai uşor de bănuit aşa? Adică, nu se vede clar că nu e acolo şi antrenorul poate lua măsuri. Eu nu ştiu ce a făcut el... dar iau logica d-nului Cârţu şi o analizez că mi s-a cam încurcat ideea în cap când am auzit ce argumenta dânsul. Dacă Raţiu trăgea cu Steaua tot meciul... era cam imbecil din partea lui. Poate că a stat prea mult să se hotărască şi n-a mai ştiut cum să-i ajute pe Steaua, iar apoi... a comis-o pe final de meci. Că pe faza aia... sigur că poate fi acuzat. Mingea în zona aia nu se lasă, nu se iartă... dacă eşti profesionist. Între prieteni se permit aroganţe, dar acolo nu trebuia să cadă măcar. Mâinile le pui la spate să nu comiţi o infracţiune în suprafaţa de joc sau o lipeşti de corp. Şi arbitrul doar dacă e nemernic nu înţelege că nu a fost intenţionată antingerea balonului cu mâna. Dar aici mi se pare că jucător se dă pur şi simplu la o parte din calea ei... Poate că e o greşeală: o fi crezut că e un coechipier în spate! Se poate! Dar merită să ne punem şi noi întrebări!
Legat de meciul cu Urziceni şi Steaua... apoi Galaţi. Am scris că a fost evident că Unierea s-a dat la o parte atunci... Ceea ce cred şi acum! De ce trebuia ca Galaţiul să nu câştige? Chiar dacă în acea partidă Unirea Urziceni a aliniat un 11 competitiv - adică au fost introduşi pe teren titularii posturilor. Luăm clasamentul şi vedem: Galaţi era atunci pe primul loc, deci să zicem cea mai bună echipă din campionat! De ce să nu câştige în faţa unei echipe modeste ca Urziceni? Nu văd de ce. Că Urziceni s-a dat la o parte e evident: ca să ai şanse împotriva unei echipe ca Steaua - care încă trage pentru prima poziţie sau măcar acolo pentru un loc fruntaş - aliniezi prima echipă... niciodată nu menajezi jucători cu o echipă periculoasă. E absurdă tactica asta! Te odihneşti dacă joci cu lanterna roşie a clasamentului, cu ăia care se zbat pe la retrogradare - deşi şi cu ăştia e tare periculos că sunt în foame de puncte! - în orice caz cu echipe mai slabe. Nu cu Steaua! E o tactică stupidă! Un argument străveziu, care ascunde de fapt ceea ce vedem cu toţii. Că a fost blat, că ăia s-au dat la o parte.
Apoi, argumentul ăla... las că aşteptăm şi noi meciul dintre Rapid şi Sportul... că e finul cu naşul... şi deci putem să spunem că a fost dubios. Ceea ce se poate să fie... dar asta nu înseamnă că aici nu a fost! Argumentul ad hominem e iar stupid!
Şi ştiţi ce a mai spus d-nul Cârţu? Că dânsul face doar politica clubului la care e angajat. Bine, eşti doar antrenor, dar nu spune că nu te interesează dacă patronul are bani să cumpere meciurile. Că el poate să facă fără ştirea ta nimic. Nu ţi se pare aiurea să câştigi meciuri pe nedrept? Unde mai are valoare munca ta? Unde mai e preţuirea? Şi-ţi dai seama că aşa te poate zbura mai uşor de la echipă... că el a câştigat meciul cu bani, nu cu priceperea ta care ai muncit acolo poate! Aşa că se face în metodele tale, în care nu are încredere. Ci vrea calea directă şi sigură. Supunându-te politicii clubului şi acceptând-o cu seninătate (Poate să o facă fără ştirea mea... de ce trebuie să mă întrebe pe mine) mi se pare că nu te deranjează nici faptul că ăla te-a pus acolo cam ca unealtă pe care o poate arunca la gunoi. Deşi ştim cu toţii de acum că postul ăla de la Steaua... e pentru marionete. Din păcate! Eu am înţeles că nu e frumos să-ţi înjuri patronul, dar nu poţi să spui că ăla poate să facă ce vrea peste capul tău! Că dacă ăla e murdar... şi tu eşti angajatul lui, atunci şi tu-i accepţi comportamentul imoral. Bine! Dacă nu ştii... se poate ierta! Dar dacă ştii... sau îţi cam dai seama. Oare ai mai face politica unui club la care eşti angajat? Întreb doar! Scuza că faci doar politica unui club cam pute!

P.S. se cam împute treaba legat de Necolaiciuc. Cică a fost adus în ţară... după mulţi ani de stat prin zone calde precum păsările călătoare. Să fiu sincer... cred că or să se taiei pensii din nou, salarii mai mici... şi alte chestii din astea. Dar trebuie ceva cu care să ne mâncăm timpul, că altceva nu avem. Eu sper ca acest om care a jefuit România să plătească scump. Deşi el ştie cam multe şi mi-e cam greu să cred că-l vor lăsa să vorbească. Că nu poţi faci nişte jafuri... şi să fugi de acasă. Trebuie să ai nişte relaţii foarte strânse cu oameni cheie din stat... fără niciun dubiu. Şi ăia îţi acoperă spatele, dar şi tu taci. Acum că l-au adus în România (cel puţin aşa era vorba)... s-ar putea să i se facă un dosar aiurea. Sau cine ştie? Vrea d-nul Băsescu să pară acest om care a făcut justiţie? Eu cred că e fum ca să nu se vadă bine paşii de dans şi să pară coregrafia frumoasă. Când de fapt e grotească.

P.P.S. l-am văzut pe unul azi la tv care-l apăra pe Botiş - care cică spre deosebire de alţii şi-a dat totuşi demisia de onoare. Şi asta înseamnă că e mai puţin vinovat faţă de alţii? Iar dacă tot ştie dânsul pe alţii de ce nu-i enumeră? Eu vreau nume, prenume, sume... acuzaţie etc. Cum se face de fapt. Nu că ştiu eu alţii care jefuiesc şi nu-şi dau demisia. Aşa şi ce te împiedică să vorbeşti? Şi de ce e mai puţin vinovat Botiş. Care mi se pare că s-a comportat stupid. De fapt de când a venit în Guvern el s-a cam făcut de râs că e destul de încet la minte. Acum a declarat că să vadă ce spune ANI, apoi şi-a dat demisia. Ce e asta? Prostie pură! Dar de ce să nu poarte şi nişte brăţări după grilaj de fier? Că a încălcat legea. Bine... demisia de onoare (ne place că a fost "mai cinstit" decât alţii), dar eu doresc ca cei ce încalcă flagrant legea şi mai ales pun interesele ţării în pericol în raport cu UE... să plătească scump. Mă piş pe ea de onoare. Eu vreau ca să fie executat. Nu l-am pus eu să-i aprobe lu' nevastă-sa un proiect cu finanţare europeană. Şi probabil că a făcut mai multe... dar hai să luăm numai ce e evident pentru toţi! Şi tot merită brăţări!

P.P.P.S. noroc că încă e Campionatul Mondial de Snooker. Şi că mi-au ieşit multe pronosticuri până acum. Deşi unele la care mă aşteptam să iasă... nu au ieşit! Iar cele pe care le-am pus mai mult cu speranţa că jucătorul favorit ar putea să facă o minune s-au adeverit. Iar cele de care eram mai sigur... nu au ieşit. Bine că au fost mai puţine deocamdată. Mă bucur pentru Stephen Hendry... care ar putea să rămână în top 16 şi sezonul următor. Legat de textul anterior... unde am zic ceva despre "norocul la flori"... ştii ce lipseşte... defrişarea pădurii! Mă rog... tânără şi cu arbuşti cam lipsiţi de consistenţă pe locuri... mici frunze în formă de inspiraţie. Dar cam atât... Aşa că nu mi s-ar părea ciudat ca să se arunce la foc tot... şi nici maculatură să iasă din asta. :)))))))

2 comentarii:

  1. noroc cu snookeru! pustiu j. trumpp promite, ronnie sau williams as paria la titlu, da higgins, quinton han II, poate incurca . paste fericit !

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumesc frumos! Paşte fericit şi ţie! :)

    Aş vrea să câştige Mark Williams - ca să-l ajungă pe John Higgins sau Mark Selby... că a făcut anul acesta două finale memorabile... şi vreau să aibă şi el măcar "consolarea" asta. Măcar atât :))))

    Deşi nu mi-ar displăcea nici dacă ar câştiga Judd Trump (foarte talentat puştiul!).

    RăspundețiȘtergere