sâmbătă, 9 aprilie 2011

Da, e greţos!

Cum spunea şi Dorinel Munteanu - antrenor Oţelul Galaţi: "Da' chiar aşa pe faţă? E dezgustător!" Săracul om, el a muncit cu echipa sa în turul campionatului şi a reuşit - fără să strălucească, cu o echipă mai bine pregătită fizic decât o echipă care să se evidenţieze prin individualităţi de excepţie - ei bine, a reuşit să termine pe primul loc. Acum Oţelul Galaţi a mai scârţâit, dar şi-a menţinut un avantaj minim faţă de urmăritoare. Mie mi-a spus cineva acum câteva luni la telefon: "Stai să vină returul"; pentru că nimeni nu are interesul să câştige campionatul Oţelul Galaţi. Ba am văzut la televizor şi reacţii de genul: dacă o să ajungă Galaţiul să obţină titlul unde va juca în Champions League? Unde, unde? Că cică nu au stadion. Că Vasluiul are, că CFR-ul are... şi aşa mai departe. Eh, taman ce se renovează Stadionul Naţional... dacă până în vară e gata cred că poate să joace acolo. Dar aşa îşi modernizează şi oraşul Galaţi stadionul. Unii au ridicat în trei luni un colos de 100 de etaje... iar noi nu putem să aşezăm un stadion la standarde europene? Ba sigur că se poate, dar e de muncă şi e greu la români. Dar mi se pare derizorie discuţia! Adică, nu s-o găsi un stadion care să găzduiască un meci de Champions League în toată România? Ba da. Numai că o să facă diverse presiuni şi pentru asta. Şi probabil că echipa Oţelul Galaţi e prea mică pentru aşa ceva.
Poate că nu e importantă discuţia asta pentru moment. Asta pentru că etapa trecută s-a petrecut cea mai mare făcătură pe faţă din campionatul nostru de fotbal. Unirea Urziceni - satelit neoficial Steaua - a folosit în meciul cu echipa anterior menţionată un prim 11 în care titularii "au fost menajaţi". Pe mine nu mă interesează faptul că ăia erau de la Steaua, de la Dinamo sau eu mai ştiu de unde... Păi, în felul acesta eu am să-mi dau jucători împrumut la fiecare echipă din campionat, am să mă asigur că sunt şi titulari - că mai ştiu şi ei cu mingea - iar când vine meciul meu cu echipă... am să zic că x nu joacă! Cum să joace împotriva echipei sale? Zău? Bine atunci, o să stea pe bancă toate meciurile de după! Îţi convine? Îi convine lui? Nu! Deci ar cam trebui lucrat la regulament - nu-l cunosc în amănunt, dar eu vorbesc de lucruri logice - pentru că nu e frumos ca o echipă să se dea la o parte şi să aibă o astfel de justificare! Iar LPF să nu doarmă! Şi să ia măsuri pentru că e clar ce s-a întâmplat acolo! Ce dracu' suntem tâmpiţi?
Iar nea Gigi după ce a făcut mânăria asta ordinară cu Urziceniul... ce zice la televizor: că el nu poate să accepte ca Steaua să aibă meci în Duminica Paştilor... că el e credincios şi nu se va prezenta la meci. Şi cum? I se face concesie şi i se reprogramează meciul? La naiba!!!!!!! Dacă e cum am citit eu undeva într-un regulament tot sportiv: echipele sunt obligate să se prezinte la meci indiferent de condiţii. Dacă nu poate intra echipa I, să vină cea de-a doua. Nu există scutire decât în cazul de forţă majoră. Or, aici nu e cazul! E o sărbătoare religioasă, o respectăm... dar în Anglia se joacă şi de Anul Nou... şi de Paşte şi de Crăciun - dacă aşa e programul! - şi nu se mai dă nimeni credincios la televizor. Cine e Gigi să se facă excepţie în cazul său? Mai ales după ce a prea-curvit şi a furat în văzul lumii! O să arzi în Iad bă!!! Că nu eşti decât un fariseu plin de bani, care n-ai niciun D-zeu în afaceri. Şi iubeşti banii... că fără ei ai fi nimeni pe lume! Ipocritule!
E normal să-i înţelegi frustrare lui Dorinel pentru că în meciul cu Oţelul ehipa Unirea Urziceni va alinia un 11 mult mai competitiv. "Da' chiar aşa pe faţă?! E dezgustător!"... Da, cu siguranţă că e greţos!

3 comentarii:

  1. Sper să citească şi Gigi şi... să se mai ducă să facă o mărturisire la telefon (că acum aşa e la modă, nu te mai bagi sub poala popii... că e interpretabil).

    Ah, şi... ca să fiu şi eu în trend (că acum toţi sunt cu ideea de Paşte... şi că D-zeu cică are mai multă influenţă acum...): D-zeu nu doarme... şi se ocupă de fotbal, iar mânăria de la Urziceni... nu a ţinut. Oţelul a trecut en fanfar pe acolo! Deşi eu ştiu că D-zeu nu se prea ocupă de fotbal... că are şi altele mai interesante :)

    Mulţumesc de comentariu! :)

    RăspundețiȘtergere