luni, 6 decembrie 2010

Unii sunt de acord cu maghiarii din România

Am cumpărat azi (normal, ce era să fac dacă nu am de lucru?) un ziar local. De fapt, singurul ziar local. Iar prima pagină a cotidianului cu pricina arăta în următorul fel:

Pe lângă faptul că au pus un titlu destul de prost... iar în continuare apar două reclame ce se referă la sărbătorile de Crăciun (poate că s-au bazat pe ideea de a atrage atenţia totuşi e sinistru să alături sărbătorilor de Crăciun "Blocuri de coşmar", părerea mea!), ne ptem uita la ce anume au pus ca editorial de primă pagină. Îl puteţi citi aici, dacă nu mă credeţi pe mine. În primul rând, 1 Decembrie a trecut deja. Maghiarii s-au cuminţit. Dacă era publicat în imediata apropiere a Zilei Naţionale, aş zis că e în regulă. Dar evenimentul e perimat, nu mai rost să vorbim despre asta. Am să explic mai târziu de ce. Dacă apărea pe 2 sau pe 3 decembrie un astfel de editorial nu cred că era chiar aşa o mare tragedie, dar nu s-a întâmplat. Parcă aici în municipiu nu se întâmplă nimic care să merite comentat, să merite analizat... Îmi vine să spun că dacă nu avem subiecte, mai bine tăcem. Putem să scriem despre snooker! Sau şah! Sau orice... Brăila nu cred că are prea mare tangenţe cu maghiarii.
Al doilea aspect şi cel mai important este ideea pe care o pune în prim plan acest editorial. Argumentele sunt simpliste şi lucrurile sunt privite doar la suprafaţă, din păcate! Pentru că nu ni se spune şi cine sunt de fapt cei care vorbesc despre Ziua Naţională a României ca despre "o zi de doliu"; "ungurii" e un termen prea general! Eu, ca român obişnuit, pot să spun că nu-mi place ziua aceasta. Pentru că ea sărbătoreşte de fapt ceva fals. Românii nu s-au unit niciodată. Au rămas la fel de dezbinaţi ca şi atunci când ne stăpâneau străinii, că de fapt nu am făcut decât să schimbăm suveranii... de la începuturile timpul până în ziua de azi. Pot să spun că e "o zi de doliu". Pot să mă p. pe ea de România, aşa la mod particular. Că mi mi-e scârbă, da scârbă de ţara asta şi de ziua ei! Nu mă interesează deloc toate astea. Şi mai puţin istoria ţinutului acesta. Pot! În particular pot să am o opinie! Suntem liberi la opinie.
Nu la fel stau lucrurile şi cu cei din (nu aud?) Parlamentul României! Această instituţie îi reprezintă pe toţi românii de pe întreg teritoriul ţării!! Pe toţi! Şi pe mine cel care mă p. pe România (zicem la modul teoretic) şi pe cei naţionalişti, cei care cred în noţinea de patrie, de patriotism, de imn, de steag... de istorie. Toţi cei care respectă toate astea. Căci sunt şi oameni din aceştia! Poate că din ce în ce mai puţini, dar există. Şi ca reprezentat al tuturor românilor un parlamentar - plătit de cei care dau bir statului! - nu are dreptul să vorbească împotriva ţării pe care o reprezintă. El trebuie să respecte toate tradiţiile ţinutului nostru. Fie că e de etnie maghiară sau e ţigan/rrom sau bulgar corcit cu rus. Fie că e toate astea la un loc, el este plătit din banii bugetului României. Aşa că ar trebui să se bucure când vine ziua acestei naţii care-i dă să mănânce. Că în plus de asta mulţi maghiari fac nişte afaceri cu statul acesta încât nu ştiu de ce s-ar simţi aşa de îndoliaţi când întreaga Românie (mai puţin în unele zone) arborează tricolorul la unităţile administrative din fiecare teritoriu.
Nu cred că trebuie să le iertăm astfel de ieşiri ipocrite acestor oameni plătiţi din banii României, căci ele nu vor decât să arate celor cu minte puţină că aceşti parlamentari români de origine maghiară sunt naţionalişti. Păstrându-şi electoratul. Ăla puţin, dar unit! Căci acesta este scopul declaraţiilor ungurilor. Nimic mai mult!

P.S.
1. De acum când apar probleme cu computerul să nu mă mai bazez pe harddisk-ul celălalt pe care am KUbuntu pentru că nu e instalat corect. Să-mi instalez şi Windows-ul din nou şi Ubuntu!

2. Anul acesta se termină cum a început: mi s-a dus televizorul! La începutul anului mi se dusese computerul. Acum când am nevoie de el! :)))

6 comentarii:

  1. Inca incerc sa-mi revin dupa ce am citit bazaconiile alea. Nici n-as sti de unde sa incep si unde sa termin, da' cred ca l-as vrea pe respecitvul in fata mea acum ca sa-i dau o mare palma, poate se trezeste din somn si incepe sa scrie folosindu-si creierul. Asa prostie la un om care se vrea a fi jurnalist, eu jur ca n-am mai intalnit. In primul rand ar trebui sa-si dea seama ca ziarul respectiv e citit, totusi, de niste oameni care, din intamplare, sunt romani. Oricum ar fi ea, tara asta, si oricum ar fi persoanele ce-o conduc, n-am sa accept niciodata sa mi se spuna in tara mea, de catre un strain, ca el locuieste aici, dar refuza sa-mi vorbeasca in limba mea, locuieste pe teritoriul Romaniei si este cetatean roman in acte si totusi isi impune propriul imn si acu asta cu zi de doliu, recunosc pentru mine e noua, nu stiam de ea, dar repezinta un motiv in plus sa-i urasc si mai tare. Esti roman? Comporta-te ca atare! Vrei sa-ti fie recunoscuta nationalitatea? Du-te de unde ai venit! Da, are tara asta lipsurile ei si defectele si partile proaste, dar nu te tine nimeni aici!
    Am facut un test in birou acum: i-am intrebat pe colegi ce parere au despre ungurii din Romania. Ar fi prea mult de cenzurat ca sa reproduc...

    RăspundețiȘtergere
  2. Da' rau te-ai mai suparat! Multumesc pentru comentariu! Nu voiam sa te supar! :)

    mi s-o dus calculatoru de tot... :(

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) Ma enerveaza oamenii astia prea tare! Vorba fratelui meu: vreti sa veniti in Romania? Veniti! Orice nationalitate ati avea! Da' nu incercati sa va impuneti propria nationalitate pe pamant strain!

    Lasa ca poate vine Mosu' cu un calculator nou... :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Copii să nu citească mesajul ăsta! Sau mai bine să-l citească: NU EXISTĂ MOŞ CRĂCIUN! :)))) anul ăsta nu... poate la anul, cine ştie... :))

    Merci de încurajare... hai că şi-a mai revenit... deşi tot îmi face prb... :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. Lasa ca au mai incercat si altii sa ma pacaleasca si sa-mi spuna ca nu exista Mos Craciun, dar te asigur io ca exista! L-am si vazut! Era in Mall si statea pe un scaun si copiii ii spuneau ce vor. :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Şi eu l-am văzut la grădiniţă când eram mic... mă pui în situaţia să explic de ce nu am crezut niciodată în moşu... :))) ştiu că e o glumă, dar mmmm mă faci să scriu ce mi-a venit dimineaţă în cap. :)) Damn! :))

    RăspundețiȘtergere