miercuri, 22 decembrie 2010

joc şi fumez...

Nu! nu e vorba de iarbă şi nici de etnobotanice, nu e vorba de poker, ci de joc de glezne şi de cafea... M-am uitat azi la gsptv... şi am rămas pentru că se vorbea despre Lăcătuş. Şi ce fel era el ca fotbalist. Nu mai amintesc cine era în studio... nu e important. Vreau doar să spun că legende nu de la palat, ci de la Steaua spuneau în felul următor: "Păi, eu veneam la antrenament mai devreme, mă înclăzeam, pe când Marius era pe undeva pe hol şi fuma o ţigară, bea o cafea... dar când intra pe teren primul lucru îl ataca ceva mai dur pe fundaşul stânga... să-i prindă frica."

Acum mă gândesc ce o fi în capul lui Bogdan Stancu. Adică, "Nea Marius" (i-am auzit pe jucători că aşa-i spun, păcat că nu s-au auzit cum sună ei pe ei vreau să zic... adică Marius Lăcătuş să fie... Nea Marius... mai mare râsul, dar în fine. Lui Mourihno cum o să-i spună, "Nea José"?), cum spuneam adică Nea Marius cât a fost el la Steaua a fumat pe holuri şi a băut cafele înainte de meci (şi totuşi a câştigat Liga Campionilor)... iar nouă acum ne spune să alergăm? Haide, bre! Alergăm... da, alergă! Bine, alergăm! Dar până la automatul de cafea de la stadion şi până la magazinul cu ţigări. Cine ajunge ultimul e un ou clocit spart! Nu vă râdeţi (ştiu! eh, nu râdeţi!?)! Voi aţi fost măcar o dată prin preajma unui ou clocit spart?... Sau mai bine îl punem pe Bănel... că el vine repede. Şi încingem o miuţă cu nişte ţigări... O frumuseţe de joc.

Vă spun că eu când mergeam la fotbal cu cei de pe aici... eram dezamăgit că atunci când se terminau ţigările nu mai aveau chef băieţii de fotbal. Oricum jumătate din timp îl petreceau pe bară scoţând fum pe gură... dar mai jucau şi câte ceva ca să dea măcar impresia acasă că au alergat. Eu recunosc că nu am înţeles asta cu fumatul... dar asta nu contează.

Dacă vor să-l ajute pe Lăcătuş să fie antrenor... mai bine nu ar spune lucruri din acestea delicate despre cariera de jucător... pentru că aţi văzut cât de greu s-au mişcat steliştii în ultimul meci din grupele Europa League... dacă se mai apucă să fumeze... atunci cred că la finalul primei părţi a jocului vor fi extenuaţi. 45 de minute de chin... că doar nu joacă mereu cu Gloria Bistriţa. Să-i vedem atunci!

7 comentarii:

  1. Pentru unii/unele fumatul nu inseamna nimic altceva decat fite, figuri, aere...se cred mai importanti daca fumeaza! Cica sunt vazuti in societate cu alti ochi:))) Aia din partea din spate:))))ce rea sunt!...Nu am nimic cu persoanele care fumeaza, doar ca fumeaza pe sanatatea lor dar si pe a celor din jur. eheee...
    La tv acum nu se mai pormoveaza sportul, sau povestile fotabalistilor ci se face reclama la ce marca de tigari fumeaza sau cafea savyreaza inainte de meci! Acest lucru este importnat! Nu chinurile prin care au trecut, antrenamente dure, dimineati pierdute, febre musculare, crampe, accidente sau mai stiu eu ce...

    RăspundețiȘtergere
  2. Mda! ştiu că la tv nu se mai promovează nimic legat de sport... asta din păcate (de fapt sunt anumite nişe unde se vorbeşte despre sportul respectiv exclusiv: tenis, snooker... şi mai sunt nu stau acum să le enumăr), dar când vine vorba de fotbal în general se promovează fetele pe care le au fotbaliştii şi... maşinile şi etc. şi mai nou... se poate să se treacă şi la cafea şi alte din astea... alcool. Mulţumesc de comentariu şi un An Nou Fericit! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. bai de ce imi apar mie la mesaje chestiile astea cu comentariile tale si ale altora la niste postari care nu sunt puse de mine dar care imi apar cum ca ar fi postate de mine? ce naiba se intampla cu netu asta? mesajul asta e pt florentin.stie el cine e.sa imi dai un bip daca vezi mesajul asta ca te sun eu. pa pa

    RăspundețiȘtergere
  4. apropo anonim sa stii ca sunt eu: adelina de la facultate.stii tu.

    RăspundețiȘtergere