vineri, 8 octombrie 2010

Re... clamă 3

Revenim cu acestă rubrică minunată:
Ce avem noi aici? "Chiar, ce avem noi aici?" Nu! Nu este o icoană furată... este o reclamă! Micul scriitor îşi doreşte nişte muze (pardon eleve), care să-l inspire. Foloseşte stiloul şi cerneala, deci are înclinaţii sigure către scris. Nu are nevoie decât de "eleve". Cred că nu mai este cazul să spun că şi individul are "intenţii serioase" (ca cel dintr-o postare anterioară)!


Bă, voi aţi auzit ce face ăsta/asta? "Execută curăţenie"!!! Adică, pune curăţenia la zid şi o împuşcă, mama ei de curăţenie! S-a dat milităria jos din pod şi a trecut la mătură şi aspirator. Şi, vedeţi voi, el/ea "execută curăţenie" la domiciliul clientului, de parcă ar putea să "execute" şi acasă la el/ea şi să fie şi plătit pentru asta. Prea multe pretenţii pentru ideea de a face curat...
P.S. pata roşie din josul imaginii nu este efectul unei execuţii!



Şi ăsta e cu executatul. Toţi sunt nişte executanţi... OK! Dar iată ce ne spune distinsul publicist: el execută "lucrări de [...] tencuieli, gresie, faianţă, zugrav eli". Bă, voi vă daţi seama că ăsta nu e un simplu zidar? El e sculptor!!! Dacă face "lucrări" de "gresie"... Îţi ia tencuiala şi îi dă o formă de sirenă cu sânii goi sau o face să semene cu Afrodita.
Totuşi, se înjoseşte spre final şi coboară printre oameni: execută "lucrări de [...] zugrav", dar nu orice fel de zugrav, ci unul "eli"... O fi afiliat la vreo societate secretă a zugravilor, cei care nu au învăţat la şcoală despărţirea în silabe!

5 comentarii:

  1. :))) Sunt chiar tari anunturile astea! La primul, sincer citisem altceva... Adica intelesesem gresit. Adica era scris atat de caligrafic incat am citit "Primesc eleve TIP gazda". :))) Si ma tot intrebam cum naiba a ajuns la asa ceva? A trebuit sa ma mai uit de cateva ori pana sa inteleg... In mod sigur si asta e cu intentii serioase... penrtu eleve serioase.
    Al doilea e clar cel mai amuzant. Dar sa stii ca putea sa "execute" curatenia si acasa. O primea colet prin posta si acasa o executa. :D
    Ultimul executant din organizatia eli e cel mai profesionist si mai atragator pentru ca executa "avantajos". :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Şi unde mai pui că ăsta de pe urmă mai "oferă" curăţenie! Nu poate să spună face curat după ce-ţi murdăreşte apartamentul/camera etc.

    Mulţam de comentariu! M-am amuzat copios!! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi a placut interpretarea ta...a fost criminala...genial:)))
    Criza asta te impinge sa faci tot felul de lucruri, fara sa tii cont de nimic. Pun un pic punctul pe otografie, caligrafie, ce tine de scriere, nu are nici o logica, dar asta e educatia omului... de ganduri nu am ce zice...adica intenii...A precizat "nenea ala" k numai "eleve" vrea in gazda...ca elevi ii statea in gat...Iar scrisul lasa de dorit...arata exact capacitatea lui! Nici de clasa 4 nu a trecut, dar ele se crede marele afacerist:))) in fine...Prostie!!!
    referitor la anuntul cu lucrarile...omul nu are prea multa scoala, sa stie sa foloseasca alt termen, stie doar ce face un ciocan, o dalta, un cui, o bornasina, stie sa isi foloseasca instrumentele sa nu le numesc "scule" (citisem o data pe un stalp va vine cu sculele lui, ceva de genu)... Pe respectivul nu il intereseaza daca anuntul lui e scris corect, pe el il intereseaza sa aiba clienti si sa i iasa bani la "lucrari". La aricolul asta nu am de comentat rautacios, pentru ca omu vrea sa munceasca serios, sa faca un ban cinstit la urma urmei. Dar cel pervers cu eleve in gazda e penibil, josnic, vulgar, etc... numai lucruri urate as putea spune, parerea mea...

    RăspundețiȘtergere
  4. Ahh am uitat de articolul cu "Executia":)))
    Crede-ma ca si acum rad, la partea cu pata rosie, referitor la o executie sangeroasa:)))) Chiar a facut o asociere minunata intre articol si reprezentatia grafica...Bestial!!!
    Adevarat ... a executat curatenia punand-o la zid!:))) si a murdarit peretii, respectiv "stalpul"..mda...

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu nu am nimic cu munca omului... încerc doar să-mi găsesc un post de consilier în reloaţii publice... vezi tu că şi reclama asta trebuie să fie făcută cu cap...
    Chiar nu am nimic cu munca! Bv lor, dar uneori folosesc cuvinte pretenţioase (gen "execut") în contexte destul de simple... Eu doar discrepanţa asta o remarcam!

    Merci de comentariu! :)

    RăspundețiȘtergere