miercuri, 8 septembrie 2010

Răzvan Lucescu ar trebui să-şi dea demisia

După startul dezastruos al echipei naţionale în preliminariile Campionatului European de Fotbal, ce va avea loc în 2012, nu văd de ce Răzvan Lucescu să mai rămână acolo. O victorie cu Honduras şi nu mai ştiu ce alte rezultate chinuite nu înseamnă absolut nimic. Naţionala de fotbal a României a fost echipa în care au jucat Hagi, Gică Popescu, Dorinel Munteanu, Ioan Ovidu Sabău, Dănuţ Lupu, Ionuţ Lupescu, Răducioiu, Bogdan Stelea, Rodion Cămătaru, Ilie Balaci, Nicolae Dobrin şi mulţi alţii... Jucători care au făcut cinste acestei reprezentative, jucători care au făcut cunoscut numele de România calificându-se la turnee finale.
Răzvan Lucescu dă dovadă de un infantilism când vine vorba de a face selecţia pentru o echipă competitivă! Când apelezi la Cosmin Contra - care a fost un jucător bun, chiar la echipa naţională!, dar care azi nu mai e ce a fost... aşa că trebuie să fim realişti şi să acceptăm că nu se poate cu el în echipă -, când dai tricoul cu numărul 10 unui Florescu, când repeţi tot timpul că trebuie să fie lăsat antrenorul să-şi facă datoria şi vor veni şi rezultatele, când se simte atacat de campanii împotriva sa... când îl aduci în fine pe Rădoi din lumea a treia a fotbalului şi îl pui căpitan de echipă naţională; el când a semnat acolo ar fi trebuit să piardă şi orice legătură cu echipa naţională!, când îl aduci pe Vasile Maftei care nu este un jucător de mare valoare, ci doar un muncitor... care se pierde uşor cu firea, când Radu Ştefan - un fundaş tânăr şi de perspectivă, care joacă într-un campionat puternic - nu este chemat la prima reprezentativă, ei bine, când te superi numai pentru că un anume Cristea Adrian - care are reale calităţi, dar merge în cluburi noaptea... când ai putea foarte bine să-i torni în ureche: "Adriane, ce dracu te ţii de prostii? Uite vino aici la echipă şi joacă bine... şi să vezi cum or să te caute cei de la echipele de top din Europa, poate scapi de cluburile astea de pe la noi... faci şi tu escală la Milano şi Veneţia... Altă viaţă!" şi lăsând supărarea să fie chemat la naţională. Apoi să-l ia şi puţin de urechi ca să nu i se urce la cap! Când faci toate astea şi nu ai rezultate, pleci!
Dacă lui Chivu îi e lehamite să-mi spună şi mie de ce mai vine? Că de când e el căpitan, echipa naţională a fost fie cu "fundu în poartă" (a se vedea era Piţurcă la Campionatul European de Fotbal 2008), fie a dat vina pe Urs (Maier), fie că nu a fost terenul ca lumea, fie că a avut plumb în ghete... şi nu a mai obţinut nişte rezultate notabile de mult!
Să avem răbdare? Şi poante de genul ăsta: cine va veni o să spună că nu din vina lui s-a pierdut calificarea, ci el trebuie doar să facă reconstrucţia echipei... etc., etc. Or, nu e aşa treaba! Cine ar semna în locul lui Răzvan Lucescu (care trebuie să plece fie de voie, fie de nevoie!) ştie că se înhamă la o treabă grea! Calificarea! Indiferent care sunt acum condiţiile, el, dacă e om de onoare, îşi asumă asta şi vrea calificarea. Sau măcar un joc care să încânte, nu 0-0 cu o echipă modestă! Pe sistemul acesta, adică al "reconstrucţiei", nu mai schimbăm pe nimeni niciodată! Cum adică să rămânem la o singură opţiune când avem şansa să schimbăm ceva? Răzvan Lucescu s-a dovedit o soluţie proastă! El e un om bine îmbrăcat, cu maniere... bine, se mai simte împuns de presă, dar nu aruncă vorbe ca Hristo Stoichkov: "Mămăligarilor" (a avut dreptate omul! am ajuns chiar nişte mămăligari!), e calm, e educat, a avut rezultate cu Rapid şi FC Braşov, dar nu e un selecţioner bun! Până acum a avut numai rezultate dezastruoase! Câteva meciuri în care au existat victorii chinuite nu înseamnă nimic!
Cât timp vrea să rămână? Până ce şansele României o să fie zero? Atunci o să-şi dea şi el seama că nu are maturitatea necesară pentru a conduce o echipă naţională şi o să se retragă? Când te faci de Belarâs (cum spuneau cei de la Sport.ro) te retragi tăticu'... altfel te dăm noi afară! Să vină altcineva... Dacă e om de onoare ar trebui să renunţe de bună voie!
P.S. Şi nu! Nu vreau să vină Hagi! Ca antrenor e o catastrofă! A fost un jucător bun, nimic de zis, dar asta nu înseamnă că e un antrenor bun! Prefer să vină altcineva... mie mi-a plăcea un Ioan Andone sau cineva cu personalitate. Poate chiar Mircea Lucescu! În orice caz nu un antrenor care are nevoie ca un jucător să-i ia apărarea! Unul care se ajută singur!

9 comentarii:

  1. Dupa enormitatile "Am cazut de pe un cal frumos" (Dumitru Dragomir la ratarea oricarei calificari), "Meciul pleaca de la 0-0" (alde Borcea, Copos sau Becali inainte de orice meci in care nu avem nicio sansa), "Adversarul are tot doua picioare" (Pasckany de la Cluj inainte de meciurile din CL), a mai aparut una: "am avut ghinion", marca Razvan Lucescu. Merge sa vorbesti de ghinion o data, de doua ori, de trei ori, dar deja e ridicol individul. Nici Forest Gump nu avea atata ghinion.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu am nimic de-a face cu alde Borcea & Becali - personaje care-mi displac, dar trebuie să recunosc că au dreptate.
    Şi da, refrenul acesta cu "am avut ghinion" al lui Răzvan Lucescu nu e decât o consolare pentru neputinţa antrenorului de a căuta acei jucători care să merite să îmbrace un tricou al României.
    Se vede treabă că fără Mutu naţionala nu înseamnă mare lucru.

    Mulţumesc pentru comentariu! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu le am cu fotbalu', dar mai aud cate ceva de prin diverse parti. Acum am ramas un piculet socata din cauza unei bucatele de informatie citita aici. Cine e capitan la nationala?... Poate am inteles eu gresit sau poate ai scris tu gresit sau poate ... sau poate...
    In ceea ce-l priveste pe Razvan Lucescu, imi place personalitatea lui. Dar nu cred ca e locul potrivit pentru el ca si selectioner. De cand n-am mai auzit eu urletele vecinilor pentru un gol, prietenii sa ma sune sa mergem la bodega sa vedem meciurile, sa ma captiveze pur si simplu jocul de fotbal pe mine, care nu sunt microbista... Atunci imi placea fotbalu'. :D

    RăspundețiȘtergere
  4. 1. C[pitan la naţională e Cristi Chivu, dar în meciul în care nu a fost prezent pe teren a trebuit să poarte cineva banderola şi Râzvan Lucescu l-a ales se pare pe Rădoi...
    Nu trebuie să pui "ca şi antrenor", e suficient "ca antrenor".
    2. Îmi amintesc cu plăcere de meciurile pe care le vedeam la terasă... după două-trei beri nici nu mai conta care e scorul :))))

    Mulţumesc de comentariu! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Aham. Priceput. Eh... cine stie ce l-a determinat sa-l aleaga pe el pentru a purta banderola. Oricum, in momentul de fata, inafara de Chivu nu mai stiu pe nimeni care joaca la nationala. :)))) Atat de tare ma pasioneaza meciurile de fotbal ale Romaniei.
    Daaa! La noi se bea vin rosu. Adica noi, fetele. Baietii da, cu berea... :))
    E incorect gramatical? Nu vad de ce... Help! :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Păi, "ca şi" în contexte de genul: "ca şi contabil" (unde zici că eviţi o cacofonie), "ca şi angajat" (aici nu mai are sens că nici nu eviţi o cacofonie! deci pui eu ca angajat etc...) nu e corect pentru că nu e o expresia românească.
    "ca şi" se foloseşte în contextul unul substantiv articulat: eu ca şi contabilul ăla pot să fac o brânză cu programul acela pe calculator! sau eu ca şi băiatul... pentru că şi-ul este cerut în aceste contexte de exprimarea în sine... pe când acolo e pus doar ca să elimine o cacofonie... uneori inexistentă!

    Dacă spueai aici eu ca şi antrenorul Lucescu aş fi ales acelaşi lot... aici e corect! :)

    Mulţumesc de comentariu! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, dar... nu vad de ce ar fi greseala. Inteleg ca este un cuvant care poate disparea fara probleme si nu s-ar schimba intelesul, dar nici daca-l adaug nu se schimba nimic. Nu cred ca este corect sa-l folosesc doar in cazul in care s-ar evita o cacofonie. Adica daca atunci este corect, de ce n-ar fi corect si in acest caz? Inteleg ca este inutil si in plus si dispensabil, dar nu vad de ce ar fi incorect din punct de vedere gramatical, sintactic.
    Hai ca te-am batut la cap destul. :)))

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu m-am făcut corect înţeles! Nu e corect să spui "ca şi" în situaţia în care ai un subtantiv nearticulat după!!!!! Dacă ai un subtativ articulat după atunci e corect!

    Nu poţi spune ca şi contabil! ca să poţi folosi şi trebuie să ai de-a face cu un subtantiv articulat: eu ca şi contabilul ăla suntem la fel! În situaţia ca şi contabil nu e corect!!!! Nu pui ca să eviţi o cacofonie... ci el e pus de obicei aşa de oameni pentru acest lucru, dar asta e greşit!

    RăspundețiȘtergere
  9. Aaaaaaa cred ca am priceput acum. E pentru prima data cand aud, dar in fiecare zi invat ceva nou! :D Multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere