duminică, 9 mai 2010

De leneşi ce suntem cică nu merge ţara asta cum trebui... of Doamneeeeeeeeeeeeeee!!!!!!! iartă-i că nu ştiu ce spun!!

Am citit asta şi mă simţeam îndreptăţit să am o replică... nu ştiu cât de inutil sau util este, dar am să o fac.

Într-o ţară cu o economie sănătoasă vor fi foarte mulţi ca să muncească - pentru că au unde şi sunt plătiţi ca nişte oameni decenţi - şi să dea suficienţi bani bugetului pentru ca o parte să fie direcţionată şi către aceste sectoare de oameni care nu pot lucra sau nu vor să lucreze (cunosc pe cineva care îmi zicea că a mers în Anglia şi că în zona în care a mers a fost găzduit de o persoană care prefera să stea în şomaj pentru că lua mai mult decât dacă ar fi lucrat, dar aia era o economie viabilă). Cum să-i ceri unui pensionar care a lucrat mulţi ani şi a ieşit şi el în sfârşit la pensie să mai vrea să lucreze? Nu ţi-e ruşine de vârsta omului?

Că sunt şi multe indemnizaţii sociale date fără rost: sunt! dar nu din vina celor care stau, ci din vina celor care le dau fără rost şi nu sunt cinstiţi cu ce dau! nu poţi să-i ceri unuia care are deficit de vedere, de auz sau eu mai ştiu ce să muncească ca un om obişnuit, trebuie să-l ajuţi cumva. Că sigur nu ai vrea să fii în situaţia lui.... să ştiţi că mulţi care nu pot lucra ca oamenii obişnuiţi ar da cu mare plăcere ajutorul pe care îl primesc (şi ăla de o mizerie absolută) pentru a avea şi ei o viaţă ca a celor care strigă în gura mare că la muncă frate, nu la întins mâna! Dar ce să-i faci toţi privesc lucrurile la modul comunist că munca l-a făcut pe om, dar nici lenea nu l-a omorât şi aruncă opinii din astea la ziar şi lumea cu puţină minte: da, da, la muncă bă!



Da, la muncă, dar daţi-ne slujbe şi salarii decente. Cică nu toată lumea vrea să se salveze prin muncă şi iau salarii de trei ori cât minimul pe economie, dar nu se întreabă nimeni ce situaţii au cei care iau aceşti bani, de ce şi cum. Toţi spun că e convenabil să iei bani de la stat şi au o greaţă din asta superioară că ei muncesc şi nu vor să susţină pensia şi subvenţia celuilalt. Că la stat e huzureală şi că e nedrept. Ce ştiţi voi despre dreptate, Băăă? Chiar că sunteţi cretini. Mă întreb cum de mai respiră omul ăsta care poate să pună pe hârtie o astfel de idee fără să se întrebe măcar: cine e de devină că se dau bani fără rost? Cei care iau banii că au nevoie de ei, că nu se poate altfel, adică ar merita să fie ajutaţi sau statul care oferă bani pe "mici atenţii" şi celor care nu trebuie să le dea? Eu aş zice că statul... guvernul şi singurul care conduce guvernul e domnul preşedinte - zis al tuturor românilor. Îmi amintesc vorba din campanie a marelui geniu precoce, Cristian Gava, care spunea că Băsescu e omul poporului, restul, sistemul ticăloşit. Asta mi-a făcut o greaţă şi am schimbat postul imediat că nu pot să-l ascult mai mult de două secunde pe cel care din cinci propoziţii scoate 10 citate... Adică nu e rău să scoţi citate, dar nu din abundenţă pentru că ar însemna că nu ai nimic propriu în cap, doar ideile altora.

Cum să nu te întrebi acum de ce "omul poporului" nu ne întreabă şi acum - ca în campanie - pe noi cei care suntem "puterea lui" dacă vrem să ni se micşoreze aşa dintr-o dată pensiile, salariile şi chiar ajutoarele? De ce nu ne întreabă asta? de ce?

Să mă mai întreb de câte ori s-a contrazis pe sine însuşi preşedintele românlor nu mai are sens.

Însă românii merită cumva e li se întâmplă pentru că eu îi spuneam cuiva uite ce spune Vlădescu (gata huzureala de la stat!) şi el mă întreba cum îi spune chestiei ăleia care era la tv la o emisiune din asta de "reality show" (a.k.a. telenovelă făcută pentru proşti, regizată prost, mi-e şi jenă să mai aud de aşa ceva) şi căreia îi spun adult video-chat... ce să mai spui la asta?

Nu mă mai miră deloc faptul că oamenii care aleg să fugă de aici în alte lumi uită limba română, uită de lumea de aici, uită tot... şi trăiesc ca şi cum nu ar fi existat niciodată acest loc de spălare pe creier al copiilor şi experimente nefericite pe oamenii mari...

Nu din cauza pensiilor şi salariilor de la stat o duce ţara asta prost!!! Şi nici din cauza ajutoarelor de la stat, ci din cauza faptului că nu e condusă cum trebuie!!!
Mi-am amintit că au avut cei de la Cassa Loco un vers faimos: "Statuia lui Băsescu veghează-n continuare"... vă las să ascultaţi cu atenţie ironia asta atât de sublimă. Deşi sincer nu-mi vine să fac nici haz de necaz!

2 comentarii:

  1. Ce mai Titlu mi a atras atentia, si nu stiu din ce poveste, nuvela, roman ce o fi fost... mi se pare ca nuvela istorica Alexandru Lapusneanu....De acolo imi suna mie cunoscuta fraza "Iarta i doamne ca nu stiu ce spun". E adevarat ca Iisus a spus pentru prima oara , cand era rastignit pe cruce dar, parca acolo am citit o...in fine poate la ora asa fac confuzii:))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu de la Isus am luat toată ideea şi am folosit-o ca discurs repetat, dar se poate să nu fi fost singurul care a scris aşa ceva! Nu ştiu exact dacă e în nuvela pe care ai citat-o, dar cu siguranţă e pe undeva... mă bucur că ţi-a atras atenţia şi că ai citit textul. Mulţumesc şi de comentariu! :)

    RăspundețiȘtergere